Descens dels matriculats en Batxillerat i en Educació Infantil al Baix Llobregat

Per cinquè any consecutiu l’alumnat que realitza cicles formatius supera al del Batxillerat en gairebé 1.000 persones.

El Baix Llobregat registra 1.476 infants menys matriculats en educació infantil (0 a 5 anys) i 36 alumnes menys matriculats en Batxillerat en el curs escolar 2014-2015. Per cinquè any consecutiu, l'alumnat matriculat en cicles formatius (9.455) supera al de Batxillerat (8.354). Actualment hi ha 17.809 nois i noies matriculats a ensenyaments post obligatoris (cicles formatius i Batxillerat, que representa un increment de l’1,8%).

El 67,5% dels centres educatius del Baix Llobregat són de titularitat pública. Respecte el curs 2013-2014, disminueixen els centres d'Educació Infantil de primer cicle i els centres formatius de grau mig, es mantenen els centres educatius de primària, secundària i Batxillerat. Cal destacar que la disminució de matriculats a Educació Infantil és constant des del 2015 a la comarca (actualment hi ha 35.078 nens i nenes matriculades)

Set de cada deu alumnes matriculats en Educació Secundària Obligatòria promocionen de curs sense cap àrea pendent al Baix Llobregat. Respecte el curs anterior, disminueix el percentatge d'alumnat que es gradua en ESO a la comarca. El percentatge d'alumnat que repeteix curs a l'ESO no supera el 10%. El darrer curs d'ESO és el que concentra un major nombre d'alumnes que repeteixen curs.

La diferència per sexes en l'avaluació a l'ESO continua sent palesa. Les noies continuen presentant un major percentatge d'èxit escolar i un menor percentatge de repetició de cursos.

A continuació es pot consultar la nota informativa d'escolarització i èxit escolar corresponent a les dades publicades pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya corresponent al curs escolar 2014-2015.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix