Inauguració de la remodelació de Mercat Municipal ‘La Plaça’ de Sant Feliu

El pressupost ha estat d’1.781.344,91 € i se suma a les d'altres mercats metropolitans, com els de Pallejà i Santa Coloma de Gramenet, promoguts per l’AMB.

Avui s’ha inaugurat oficialment el renovat mercat municipal ’La Plaça’ a Sant Feliu de Llobregat. El mercat compta amb 10 parades de comerç que recullen totes les especialitats. La proposta ha optat per ubicar en planta baixa tant l'espai de parades com la logística, per evitar un cost excessiu, deixant el soterrani com un espai complementari de magatzem. En total, la superfície construïda és de 606,30 m2. L'obra, promoguda per l'AMB i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, ha comptat amb un pressupost d’1.781.344,91€. El projecte ha anat a càrrec de l'arquitecta Blanca Noguera PujolXicoy (AMB).

El projecte ha mantingut i restaurat les parts de l'edifici que tenen un valor històric, en concret l'estructura de fusta i la coberta, amb la voluntat de recuperar la seva imatge original, i ha eliminat tots els elements superflus de l'antic mercat. D'altra banda, s'ha reubicat l'accés principal, situat ara al carrer Falguera, fet que permet que el mercat s'obri cap al mercat exterior setmanal. L'accés pel carrer Pou de Sant Pere s'ha conservat com a nexe d'unió amb la ciutat antiga.

Abans de la reforma, el mercat comptava amb un cos central de planta quadrada amb una coberta a quatre vessants, i dos cossos annexos més baixos. El mercat desenvolupava principalment la seva activitat en planta baixa, amb un soterrani que albergava càmeres i magatzems.

La història

El Mercat Municipal original, construït el 1884 per l'arquitecte Miquel Pascual i Tintorer, i que forma part del  Catàleg de la ciutat, era un equipament que, en els últims temps, havia quedat obsolet. La reforma ha tingut com a objectiu  actualitzar, revitalitzar i dotar el mercat de les instal·lacions necessàries per adequar-lo a les noves exigències comercials actuals.

Participació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Aquesta reforma se suma a les d'altres mercats municipals arreu de l'àrea metropolitana, com ara el de Pallejà, i el Mercat Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, tots ells renovats per l'AMB. La revitalització d'aquests espais és vital, en ser punts fonamentals de trobada ciutadana i reactivadors de l'economia local.

A l'acte hi han assistit Jordi San José, Alcalde de Sant Feliu, Antonio Balmón, vicepresident executiu de l'AMB, i Isaac Albert, diputat delegat de Comerç a la Diputació de Barcelona.

Redacció / Foto: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix