Valoriza reclama gairebé uns 700.000 euros a l’Ajuntament de Castelldefels

L’empresa que gestiona la zona blava de la platja considera que és la compensació per la modificació del contracte original per part del govern anterior.

El maig de 2013 es va privatitzar la gestió de la Zona Blava de la Platja, fent una concessió del servei a l'empresa Valoriza amb un cànon de 714.000 que l'empresa havia de pagar a l'Ajuntament de Castelldefels anualment. En els primers mesos de posada en marxa del servei l'anterior govern va modificar les condicions del contracte, situació que va portar a l'empresa a demanar una compensació al consistori municipal per valor d’uns 700.000€.

El cas, en els tribunals

Davant la manca de resposta, Valoriza va portar el cas als tribunals, situació que està paralitzada fins a arribar a un acord, però que ha portat a la suspensió del cànon anual. Un informe tècnic xifra en 690.000€ la quantitat que l'Ajuntament hauria d'abonar a l'empresa Valoriza pels dos primers anys d'explotació per compensar-la a causa de la modificació de les condicions d'aquest contracte.

L'actual govern municipal ha obert una via de diàleg amb la intenció d'evitar-ne la judicialització i  per analitzar les diferents possibilitats plantejades. El municipi engegarà un procés participatiu amb el sector econòmic i els veïns de la zona per treballar de manera consensuada amb l'empresa adjudicatària del servei possibles millores que minimitzin el greuge econòmic per a l'Ajuntament i, a la vegada, puguin recollir propostes de millora.

Canvi de gestió

Actualment l'empresa municipal SAC gestiona la zona blava de la resta el municipi amb uns resultats «òptims», segons  el regidor d'Urbanisme, Ramon Morera. Un cop finalitzat l'actual contracte de la zona blava de la platja amb l'actual concessionària, l'equip de govern aspira a la gestió pública del servei a càrrec de l'empresa municipal SAC, afirma Morera.

Redacció / Foto: Valoriza

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix