Comença el curs escolar 2015–2016 amb importants novetats

Enguany hi ha un total de 145.267 alumnes als centres educatius, amb un increment de 2.500 respecte a l’any anterior; i s’incorporen més d'un centenar de nous mestres.

Ahir dilluns es va iniciar el Curs Escolar 2015-16 al Baix Llobregat. Van començar les classes al segon cicle d’educació infantil, l’educació primària, l’educació secundària obligatòria, el batxillerat, els cicles de grau mitjà de formació professional inicial i d’arts plàstiques i disseny i el curs de formació específic per l’accés a aquests cicles.

Segons el Departament d’Ensenyament (Serveis territorials al Baix Llobregat) hi haurà un total de 145.267 alumnes, dels quals 130.667 seran alumnes d’ensenyament de règim general (presencial). D’altra banda, 7.830 alumnes faran batxillerat, 4.875 cicles formatius de grau mitjà (presencial), 3.850 alumnes faran cicles formatius de grau superior (presencial) i 10.300 alumnes de formació de persones alumnes. En total hi haurà un increment de 2.500 alumnes.

Pel que fa a les instal·lacions, el curs 2015-16 es posen en funcionament els següents centres: institut de Cornellà i Institut de Ribera Baixa II del Prat de Llobregat. A més, s’inicia la construcció de l’Escola d’Abrera i de l’Institut de Lluís de Requesens de Molins de Rei. Hi ha dos grans remodelacions Institut de Pallejà i Institut de Sant Andreu de la Barca) i un total de 36 actuacions de millora de centres. I finalment hi hauran tres mòduls prefabricats més que el curs anterior (en total 53 mòduls).

Segons el Departament d’Ensenyament s’incrementa els ajuts de menjador i material escolar als centres i apareix una nova oferta d’FP.

Professorat

Respecte a les plantilles de professorat als centres públics es preveu un total de 7.390 dotacions de professorat per al curs 2015-16, que representa un increment de 109 amb relació al 2014-15. Als centres públics del Baix Llobregat hi haurà un total de 7.390 mestres distribuïts en 3.173 dotacions en 63 centres de secundària, 3.867 en 160 escoles, 171 en 17 centres de formació d’adults i 49 en cinc escoles oficials d’idiomes. Als servesi educatius n’hi haurà un total de 130, repartides en 9 serveis educatius de zona, camp d’aprenentatge i CREDA.

A mes, s’incrementa en 12,5 dotacions el nombre de llocs específics temporals (Aules d’acollida i USEE), cosa que representa un increment d’un 11,5% respecte al curs anterior i en 47 el total de llocs específics estructural, el 53,27% dels quals correspon a instituts, el 45,85% corresponen a Escoles i l’1,86% a Escoles Oficials d’Idiomes.

Al Baix Llobregat hi ha un total de 244 centres públics, 65 privats concertat i 3 municipals

Pròxims inicis

D’altra banda, el 21 de setembre s’iniciaran les classes als cicles de grau superior de formació professional inicial i d’arts plàstiques i disseny, el curs de formació específic per a l’accés a aquests cicles, els ensenyaments de règim especial, i els ensenyaments de centres i aules de formació de persones adultes. I el 28 de setembre està previst l’inici de les classes als ensenyaments de les escoles oficials d’idiomes i els ensenyaments de formació instrumental (català i castellà).

Podeu consultar més dades en el document adjunt pdf

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix