Sant Vicenç dels Horts va ser la capital de la cuina tradicional catalana

Es van celebrar una taula rodona així com sessions de cuina en directe

Sant Vicenç dels Horts va ser ahir la capital de la cuina tradicional catalana. Professionals de la restauració i de la pastisseria de la comarca i d’altres indrets de Catalunya es van donar cita en la inauguració de la primera Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa, organitzada per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts amb la col·laboració del Parc Agrari i del Consorci de Turisme del Baix Llobregat. L’objectiu d’aquesta jornada és la divulgació del corpus culinari tradicional de Catalunya.

20191005 122953 cuina catalana svh 5

En l’acte d’inauguració, l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, va lloar la figura del xef Josep Lladonosa, “que no només dona nom a aquesta jornada, sinó que encarna el model de cuina feta amb producte de qualitat i de proximitat”. I va destacar la importància de la pagesia i la restauració local, tot recordant que el Mercat de la Boqueria és porta d’entrada a Barcelona de molts productes de l’horta vicentina i del Baix Llobregat: “Aquest és un clar exemple de com el teixit productiu local pot tenir una projecció més enllà del municipi”. Finalment, Comino va assegurar que s’esmerçaran “tants esforços com calguin perquè aquesta jornada creixi i esdevingui un referent en el calendari gastronòmic de Catalunya, fins i tot a nivell internacional, perquè som conscients del potencial de la nostra pagesia, de la nostra cuina i la nostra restauració.”

IMG 20191005 WA0030 cuina 3 svh

20191005 105745 cuina svh

Taula rodona i sessions de cuina en directe

Posteriorment, va tenir lloc una taula rodona en la qual van participar el mestre Lladonosa, els germans Xavi i Sergio Torres; i els presidents de la Fundació Alícia, Toni Massanés; del Mercat de La Boqueria, Salvador Capdevila; i del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chías.

20191005 111929 cuina svh 4

Al llarg de tot el dia hi va haver xerrades i sessions de cuina en directe amb receptes de cuina tradicional catalana del xef Lladonosa. També hi va haver degustació de receptes seves i de plats tradicionals cuinats pels restaurants del Baix Llobregat, membres del Sabor de l’Horta i establiments vicentins. En total, destaca la participació de 14 restaurants de la comarca.

Redacció / Fotos: LPdB-Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix