ICV Martorell presenta un recurs contenciós administratiu al jutjat

La formació ecosocialista considera que s’ha incomplert el contracte amb l’empresa Sorea i vol remunicipalitzar la gestió.

El grup municipal ICV, va anunciar en roda de premsa, que ha presentat un recurs contenciós administratiu per denunciar l’incompliment de les condicions que van portar a externalitzar el servei d’aigües a Martorell i remunicipalitzar-ne la gestió. La formació ecosocialista ha presentat un recurs al jutjat contenciós administratiu de Barcelona contra la desestimació del recurs de reposició a l’acord del Ple de juny de 2014, pel qual es va ampliar fins a l’any 2029 el termini perquè Sorea, empresa concessionària de l’abastament d’aigua a Martorell, faci les inversions previstes al contracte de gestió.

El portaveu d’ICV a Martorell, José Simón, va explicar que “Sorea gestiona el servei per guanyar diners però no fa les despeses que estaven contractades”, per això, ICV vol esgotar tots els recursos, inclosa la via judicial, “perquè el govern municipal faci complir les condicions contractades i vetlli pels interessos municipals”, va dir. Aquests incompliments, segons Simón, són l’augment desproporcionat del preu de l’aigua, que ha xifrat en un 200 per cent al tram municipal, i les obres de millora de la qualitat de l’aigua per valor de 9 milions d'euros que Sorea hauria d’haver acabat l'1 de juliol de 2014.

Les actuacions de millora consistien a construir una planta de tractament de ferro i manganès, que s'ampliaria als tractaments de clorurs i osmosi inversa, un nou dipòsit de 5.000 metres quadrats a la cota 150 del Pou del Merli, una planta de recloració a la zona del Congost, les obres de la qual ja han començat i que estan previstes de finalitzar aquesta setmana mateix, i un dipòsit d'aigua al polígon de la Torre. L’empresa també es comprometia a millorar la xarxa de subministrament.

Redacció / Foto: Ajuntament de Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
222

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix