La ‘gigaenquesta’ d’Òmnium Cultural i l’ANC comença a Martorell

Més de 300 voluntaris de tota la comarca van participar ahir dimecres a la prova pilot de la campanya Ara és l'hora.

Martorell va ser la localitat catalana escollida per a la plataforma Ara és l’hora, formada per ‘Omnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), per a fer una prova pilot de la ‘gigaenquesta’ de la campanya Ara és l’hora que inicia la segona fase per al vot Sí Sí el pròxim 9 de novembre.

Més de 300 voluntaris de tota la comarca va participar en la iniciativa amb el porta a porta. Els voluntaris van marxar en parelles, durant dues hores, per dur a terme una enquesta de tres minuts sobre el nou país, de manera festiva i cívica. En acabat, van lliurar els resultats de l’enquesta als responsables de la campanya.

A l’acte hi va assistir la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, l'autor teatral Josep Maria Benet i Jornet, el director de teatre Joan Lluís Bozzo, la cuinera Ada Perellada i els actors de La Riera, Jordi Martí i Jaume Casals. També una representació dels partits polítics del país que estan a favor de la consulta: el president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó, la senadora d’ERC, Ester Capella, i els regidors de l’Ajuntament de Martorell, Xavier Fonollosa, Lluís Esteve, Lluís Sagarra, Cristina Dalmau i Sira Sanz (CiU), Adolf Bargués (ERC) i Montserra Parera (PSC).

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va dir que “cap tribunal decidirà per nosaltres i menys el Tribunal Constitucional, desprestigiat, polititzat i que no ens respecta, ni com a poble ni com a ciutadans. Encara recordem tots la sentència contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Com pot decidir aquest tribunal el nostre futur? De cap manera, no ho permetrem, el futur és nostre”. Forcadell va afegir que aquest procés és possible gràcies a la gent, per això ha engrescat a apuntar-se com a voluntaris i ha recordat que “encara se’n necessiten uns 20.000 per arribar als 100.000 que contempla la campanya porta a porta”. D’altra banda, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals va manifestar que “el que comencem a fer a Martorell, amb aquesta prova de gigaenquesta porta a porta, és recollir els somnis i desitjos dels nostres conciutadans. Tenim l’oportunitat de construir un país nou, de funcionar millor del que hem funcionat fins ara, de fer un país on tindrem un govern que podrà governar de veritat i administrar els nostres diners”.

Redacció / Foto: ACN

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
217

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix