ICV del Baix Llobregat considera que "el curs escolar ha començat sense normalitat"

Els ecosocialistes denuncien que les retallades en educació estan esdevenint "estructurals" i que la LOMQE s'està aplicant en aquells punts en els quals Rigau i Wert coincideixen.

El coordinador d'ICV Baix Llobregat, Arnau Funes, ha denunciat que el primer dia d'escola per als i les alumnes catalanes "comença sense normalitat". Segons el partit ecosocialista, malgrat les peticions de diversos grups parlamentaris i dels sindicats educatius en el seu comunicat unitari d'inici de curs, la consellera Irene Rigau no ha presentat un pla per blindar l'escola catalana i desobeir la LOMQE.

A més, les retallades perpetrades en els darrers anys han esdevingut "estructurals", ha explicat Funes: “Un exemple és la reducció de professorat. Si el 2008 hi havia 10,5 alumnes per professor, ara n'hi ha 12,5”. El regidor cornellanenc ha criticat la "manipulació evident de Rigau, quan assegura que hi ha 815 nous mestres."

Funes també va denunciar que, "en contra del que diu la consellera Rigau, a Catalunya s'està aplicant la LOMQE". S'està aplicant, va assenyalar, "en allò que comparteixen Rigau i Wert", com per exemple “la reducció de la democràcia interna dels centres, la reducció de la participació de les famílies, o la segregació educativa entre les escoles públiques i les privades”. Funes ha reclamat que, en lloc d'assegurar que la LOMQE té un efecte molt petit en les escoles catalanes aquest curs, Rigau presenti un pla per blindar l'escola catalana i desobeir la llei Wert. Així, ICV del Baix Llobregat se sumava a la reclamació que els sindicats educatius van fer el mateix dilluns, en un comunicat unitari d'inici de curs.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix