ICV Baix Llobregat defensa els seus alcaldes implicats en un presumpte cobrament de sobresous

Ha fet una declaració on dóna el seu suport públic i defensa la seva honorabilitat.

L'Executiva d’ICV del Baix Llobregat ha volgut fer públic un comunicat on reflecteix el seu posicionament davant les informacions aparegudes a la premsa sobre la investigació als alcaldes i alcaldesses de Catalunya dels presumptes sobresous cobrats a través de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Cal destacar que al Baix Llobregat hi ha implicats l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jorid San Juan, l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, i l’exalcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas.

1.- L'Executiva d’ICV Baix Llobregat vol manifestar la seva indignació per la situació patida aquests dies pels càrrecs electes que representen ICV-EUiA-EPM a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), a qui vol donar el seu suport públic i de qui defensarà, allà on calgui, la seva absoluta honorabilitat.

2. L'Executiva vol reafirmar el seu compromís amb la transparència i la tasca d'ICV-EUIA-EPM i dels seus càrrecs electes municipals, i vol reivindicar que el municipalisme d'esquerres ha millorat la vida de la ciutadania de comarques com el Baix Llobregat, de manera extraordinària. 

3. ICV Baix Llobregat vol posar en valor la valentia i transparència dels alcaldes i alcaldessa d'ICV, que han posat els seus càrrecs a disposició de les assemblees locals corresponents les quals, en tots els casos, han refermat el seu suport als seus càrrecs electes.

4. ICV del Baix Llobregat s'enorgulleix de la seva acció política, del seu passat i del seu present en l'exercici del servei públic i vol reivindicar, en un moment on el desprestigi de la política creix, la tasca dels regidors i regidores, i alcaldes i alcaldesses, i denunciar l’atac que la política municipal rep en determinats mitjans de comunicació i xarxes socials, que només es fan ressò d’aquelles notícies que poden embrutar la imatge de la política local.

5. Els càrrecs locals d’ICV-EUiA han dedicat moltes hores de feina a representar els municipis Catalans a l’FMC, anant més enllà de la seva tasca com a alcaldes, exercint unes tasques per les quals en determinats moments han percebut indemnitzacions econòmiques i en d’altres, no. L'Executiva vol deixar clar que cap dels membres de la FMC d'ICV-EUIA-EPM, ha estat acusat de corrupció. La investigació pretén determinar si la "forma" de cobrament de la tasca dels representants de l’FMC es va fer de manera adequada, però en cap cas existeix la presumpció que els representants de la coalició s'hagin lucrat de manera indeguda d'aquestes quantitats, ja que consten a les seves declaracions d'Hisenda i es donaven de forma íntegra al partit; i vol remarcar que els alcaldes i alcaldesses de la coalició ignoraven les possibles irregularitats que hagin pogut haver-hi en el sistema de retribucions de l’FMC. Retribucions, que sempre van ser aprovades unànimement, van ser declarades a Hisenda, i sobre les que mai cap administració va manifestar cap dubte legal.

6. ICV del Baix Llobregat també vol deixar clar que els càrrecs electes de la coalició que formen part de l’FMC hi han treballat per millorar la vida de la ciutadania de Catalunya i per enfortir el municipalisme a Catalunya. Per exemple, cal destacar el paper clau dels membres de la FMC en representació d’ICV-EUiA-EPM, en la creació d’acords i de lleis claus pel país com el Pacte per l’Educació, la Llei d'Educació, la del Dret a l’Habitatge, la de Serveis Socials o la Llei de Drets i Oportunitats de la Infància i darrerament, en la defensa del municipalisme català davant de lleis estatals com la LOMCE o  la Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Adminstración Local (LRSAL).

7. L'Executiva d'ICV del Baix Llobregat considera que és la Federació de Municipis qui, com a entitat privada, ha d'assumir les possibles responsabilitats en aquesta qüestió, que s'ha portat al terreny polític, malgrat tractar-se d'un tema tècnic, jurídic o comptable. En cap cas es tracta d’una apropiació indeguda o d’una malversació de fons per part dels electes i és l’FMC qui hauria d’haver garantit la legalitat de les retribucions. En aquest sentit, els representants d'ICV-EUiA-EPM a l’FMC, han ingressat de manera cautelar la remuneració percebuda fins que s'aclareixi tot aquest assumpte, però ICV del Baix Llobregat vol deixar clar que això no suposa en cap cas acceptar haver comès cap irregularitat.

8. ICV reivindica els sous dignes dels càrrecs electes com a garantia de la igualtat en l'accés a la política, ja que precisament amb la recuperació de la democràcia, va ser la possibilitat de cobrar un sou per a l'exercici d'una tasca com a representant públic, la que va permetre acabar amb el caciquisme i el control que exercien les elits econòmiques del franquisme als ajuntaments. 

9. Finalment l'Executiva d’ICV del Baix Llobregat confia que la justícia actuï ràpidament i amb la major diligència possible, per tal de dilucidar i esclarir els fets.

Redacció / Foto: ICV

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
216

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix