Ampli suport del Baix Llobregat a Miquel Iceta (PSC)

Els militants socialistes de la comarca aposten per Pedro Sánchez com a secretari general del PSOE.

La candidatura de Miquel Iceta a la primera secretaria del PSC, l’única, va obtenir el suport del 88,37% dels vots, és a dir, va tenir el suport de 1.543 militants de la comarca. D’altra banda, el Baix Llobregat va fer costat a la candidatura de Pedro Sánchez per a la secretaria general del PSOE amb el 50,09% (883 vots). En segon lloc es va situar Eduardo Madina (28,81%, 508 vots) i José Antonio Pérez (20,14%, 355 vots).

En l’àmbit català, Miquel Iceta va obtenir el suport del 85% dels vots. En total en són 8.156 a favor, 1.435 en blanc (14,9%) i 72 de nuls. Són les paperetes que han dipositat a les urnes 9.663 persones dels més de 20.000 militants cridats a les primàries (la participació final va serdel 46,98%). D’altra banda, el diputat basc Eduardo Madina es va imposar a Catalunya amb el 40,49% dels vots (3.934), seguit del madrileny Pedro Sánchez (37,39%, 3.642), que va ser el guanyador de les primàries, i de José Antonio Pérez (22,22%, 2.164).

Valoració

El primer secretari del Baix Llobregat, Antoni Poveda, va qualificar les votacions d’ahir com "un dia crucial pels socialistes". Era el primer cop que la militància de base expressa la seva opció per a representar la primera secretaria del Partit dels Socialistes de Catalunya. Al respecte, Poveda va manifestar que ha estat "una jornada on la participació, la dinamització de les agrupacions, la il·lusió del nou repte, l'empenta d'una nova mirada des del socialisme i les ganes de treballar i tirar endavant de milers de persones que reprengui l'enllaç amb la ciutadania”. I des de l'executiva de federació van voler enviar un missatge d’agraïment, "a tots els i les militants que amb el seu vot fan el PSC més fort, i es comprometen a treballar per un partit més valent i més actiu que mai."

Redacció / Foto: PSC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix