L’Ajuntament de Gavà, a favor de la consulta popular a Catalunya i la reforma de la Constitució

ICV-EUiA, ERC, PSC i CiU van votar a favor la moció en el Ple Municipal, mentre que C’s es va abstenir i PPC va votar en contra.

El Ple Municipal de juny va aprovar una declaració política presentada conjuntament per ICV-EUiA, ERC i PSC amb els vots d’aquests grups municipals, i que també va tenir el suport de CiU. C’s es va abstenir i el PPC va votar en contra. Una declaració política a favor de la democràcia participativa com a principi rector dels governs, per una reforma constitucional i l’inici d’un procés constituent.

“En una societat democràtica totes les institucions haurien d’elegir-se per voluntat popular i estar sotmeses a control i a la possibilitat de revocació de la ciutadania. No pot existir cap autoritat ni cap poder per damunt de la ciutadania fent així especial rellevància del principi bàsic d’igualtat de tothom davant la llei”, va argumentar Emma Blanco, portaveu d’ICV-EUiA.El portaveu d’ERC, Andreu Pérez Lorite es va mostrar molt crític amb la monarquia, especialment amb Joan Carles I i amb els primers actes del nou rei espanyol. Va ser contundent en dir: “Va ser Felip V qui amb la força de les armes ens va arravatar les nostres llibertats i 300 anys després amb Felip VI i amb la força de les urnes tornarem a recuperar les nostres llibertats. El 9 de novembre direm hola a la nova república catalana i donarem suport a la nova república espanyola”.Pérez Lorite va aprofitar per demanar el canvi de nom de l’avinguda de Joan Carles I, una petició a la qual també es va afegir la portaveu d’ICV-EUiA. Per al portaveu socialista, Miquel Àngel Diaz, amb l’abdicació de Joan Carles I s’obre un temps nou a la política espanyola i catalana: “Des de la normalitat d’un país que té una democràcia consolidada en la qual tots i totes hem participat, em d’escoltar el que ens està dient la gent que, sobretot, vol tenir l’última paraula sobre les grans qüestions de país: qui volem tenir com a cap d’Estat, quin model d’Estat volem i quina relació ha de tenir Catalunya amb la resta d’Espanya”.A més dels grups municipals que van presentar-la, la Declaració va rebre el suport de CiU. El seu portaveu Ramon Castellano va explicar que el debat de la seva formació no és sobre monarquia o república "sinó sobre el futur de Catalunya” i per això va dir que “l’única obsessió de CiU és que els catalans puguin votar el 9 de novembre per poder construir un nou estat”.

El grup municipal de Ciutadans es va abstenir perquè, entre altres qüestions, "és un debat que hauria de plantejar-se al Congrés, ja que afecta el model d’estat". El seu portaveu, Miguel Ángel Ibáñez va voler deixar clar que, “el rei ho deixarà de ser quan ho diguin els espanyols mitjançant una modificació del model d’estat que defineix la constitució democràtica que vam votar tots, per cert els catalans amb un percentatge més elevat que a la resta d’Espanya”.

El grup popular va ser l’únic que es va mostrar en contra de la proposta. El seu portaveu adjunt, Sergio Engli va dir que “Si el que vostès no els agrada és el sistema i el volem canviar, la Constitució Espanyola els ofereix els tràmits per poder-ho fer. Proposin la reforma pertinent de la Constitució i que sigui votada a les Corts”.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
221

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix