Sant Feliu va acollir l’acte central de Ciutadans en el Baix Llobregat

Joan Carles Girauta: “El nacionalisme és una idiologia profundament destructiva i per això volem anar a Europa perquè no torni a destrossar el continent”.

L’Auditori del Palau Falguera de Sant Feliu va acollir ahir a la tarda l’acte central de Ciutadans en el Baix Llobregat amb la presència d’unes dues-centes persones. Durant l’acte van participar el candidat número 2 a les eleccions europees, Joan Carles Girauta, el secretari general de C’s, Matías Alonso, el coordinador local de Sant Feliu de Llobregat, Xavier Alegre i la delegada territorial, Francesca Benito.

Benito va ser la primera a intervenir. “En els darrers anys les coses no funcionen i cal fer un pas endavant amb propostes que cada un voldria i que són també les de Ciutadans”. La coordinadora territorial també va explicar que “la cita del 25 de maig no és simplement anar a votar, cal que no només hagi paraules sinó també fets, fer coses per als ciutadans. Cal una regeneració de les institucions i de la societat.”

Alegre va destacar la “importància de les pròximes eleccions europees, ja que afecten a la vida del ciutadà. A Europa es prenen decisions molt importants i, per tant, és important anar a votar. Per això, cal canviar la tendència de la baixa participació. No es poden mantenir els índexs tan baixos d’absentisme perquè ens juguem molt”. El coordinador local també va destacar que a Ciutadans “no hi ha professionals de la política. No tenim polítics que els seus partits els castiguen anant a Europa quan no saben que fer amb ells, nosaltres tenim candidats amb il·lusió per fer una política diferent.”

D’altra banda, Matías Alonso va iniciar el seu discurs dient que un de cada cinc espanyols desconeixen que el pròxim 25 de maig hi ha eleccions al Parlament europeu. En aquest sentit va explicar que “a diferència d’altres països, Espanya no disposa d’uns canals de comunicació perquè hi hagi publicitat institucional per informar el ciutadà”. A més, va destacar que “no es pot permetre una participació tan baixa i la gent ha de saber que la cita és molt important per al seu futur. Europa sempre ha estat fonamental des que ens vam integrar i per això dic que Europa és el nostre futur”. El secretari general de C’s també va fer referència als partits nacionalistes: “No necessitem els enderrocadors que es vinguin a construir un país nou, ja tenim un país que és Espanya. El candidat de CiU explica que si no estem a Europa no passarà res. Ho diu perquè la crisi la patiran altres no ell. C’s estarà a Europa construint una Europa de futur que ha de millorar, i la solució no és abandonar-la. Europa va néixer per defensar-se dels nacionalismes” i va afegir que “s’ha d’anar cap a uns estats units d’Europa en la que els valors siguin la llibertat, la igualtat i la solidaritat. Si no estem integrats en la Unió Europea ens afectarà en el tema econòmic però també en la possibilitat d’influir a la resta del món.”. Alonso va finalitzar el seu discurs dient que “la millor manera de construir el futur i defensar-nos d’aquells que no volen fer res és anar a votar. Tenim el millor candidat, en Javier Nart.”

El darrer en intervenir en l’acte va ser Juan Carlos Girauta. El número 2 en la llista de Ciutadans va explicar que “els grans partits no volen canviar res. Vol que continuï sent un bipartidisme com a la restauració, però el cert és que van cap a la decadència. Sempre prometen moltes coses que després no compleixen, i quan s’apropen noves eleccions tornen a prometre el que no han complit en els anys que han estat” i va afegir que “els socialistes volen dividir el món en dues categories, els bons i els dolents i estan carregats de bones intencions. I d’altra banda hi ha els partits nacionalistes que volen construir una nació, que són els que volen ressaltar les diferències amb Espanya i que al final els passa el mateix (crisis, atur, traves administratives, etc). El cert és que no es prima el que val més sinó el que té amics adequats i el que sap moure’s a l’ombra i, per això, tenim una qualitat democràtica tan baixa”. A més, Girauta va ressaltar que als partits petits els maltracten però “després veus com, per exemple el PP té els seus eurodiputats que fan de mitja un informe a l’any. I jo em pregunto, què estan fent a Europa per a nosaltres?. Nosaltres volem tenir una quota de poder per lluitar contra l’immobilisme dels grans partits espanyols”. Girauta també ha recordat que “Ciutadans vol anar a Europa perquè el nacionalisme no torni a destrossar el continent. No ataco als nacionalistes sinó al nacionalisme, que és una idiologia profundament destructiva. La Unió Europea es va crear amb l’objectiu d’establir un marc que assegurés la igualtat de drets entre tots els europeus”. I va finalitzar dient que “no necessitem guanyar-nos Europa com diu el lema de la campanya convergent, és que els catalans ja estem en ella. Ho hem d’aprofitar i no violentar la situació. Cal una regeneració del sistema polític des de la llei, utilitzant les eines que ens dóna l’estat de dret. Les pròximes eleccions europees són el principi d’un nou cicle. Hi ha un projecte polític a Espanya que busca la regeneració i no pregunta a ningú d’on ve sinó a on vol anar.”

Redacció / Foto: Ciutadans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
225

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix