Balsera demana a la Generalitat que segueixi finançant el Servei de Control de Mosquits

A més del president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, també ho reclamen diversos alcaldes, alcaldesses i diversos polítics de la comarca.
El president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera, junt amb diversos alcaldes, alcaldesses, i polítics de la comarca, va oferir ahir una conferència de premsa per informar de les dificultats que poden sorgir per a la prestació del Servei de Control de Mosquits i fins i tot del manteniment d’aquest centre. La notificació del govern de la Generalitat de Catalunya de no co-finançar aquest servei posa en risc el seu manteniment i les campanyes de desinsectació, claus per al control de plagues i la disminució de malalties provocades pels mosquits arreu de la comarca.

Des de l’any 1989, el Consell Comarcal del Baix Llobregat gestiona el Servei de Control de Mosquits amb el co-finançament de la Generalitat de Catalunya i una aportació mancomunada dels ajuntaments i entitats. El Servei de Control de Mosquits actua per divuit ajuntaments de la comarca, així com per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i entitats com a ara l’Aeroport de Barcelona, mitjançant conveni amb AENA i el Port de Barcelona, a través d’un acord amb la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL).

“Ni un pas enrere. No podem tornar a una altra època i esperar que cadascú solucioni el problema”,  va afirmar el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera. A més ha informat que davant el fet que la campanya de prevenció de mosquits ja ha començat aquest any, s’ha hagut de demanar als ajuntaments que ampliïn les aportacions econòmiques que ja feien, inclosos AENA i el Port de Barcelona, dues institucions que també participen amb els 18 ajuntaments de la comarca que contribueixen al servei.

Joaquim Balsera i els alguns alcaldes i polítics comarcals van coincidir en expressar la seva indignació tot argumentant que la prestació del Servei de Control de Mosquits és una competència transferida per part de la Generalitat que ha funcionat i finançat ininterrompudament des de fa 24 anys, per això el president ha fet èmfasis en el fet “servei i finançament no es poden trencar unilateralment deixant al descobert un servei considerat bàsic i que té unes implicacions de salut i de benestar per a la població molt importants”. Els alcaldes, entre els quals el del Papiol, Gavà, Sant Just Desvern i Sant Andreu de la Barca van exigir a la Generalitat que faci front al finançament d’una competència que va traspassar al Consell.

El president del Consell va insistir que es tracta d’un servei bàsic i una qüestió de salut pública en què la Generalitat no es pot desentendre per tal d’evitar l’aparició de problemes sanitaris i molèsties a una població de més de 900.000 persones que fins ara s’han beneficiat de les tasques de prevenció que realitza el Servei de Control contra diferents espècies de mosquits, entre les quals el mosquit tigre.

Balsera també va mostrar la seva indignació en la manera com des de la Generalitat s’ha comunicat aquesta decisió dient que “les dates en les que s’ha comunicat dita decisió demostren una desconeixença total dels calendaris del servei ja que a 26 de març”, que es quan es va comunicar per part de Generalitat dita decisió, “ja s’hauria d’haver iniciat la campanya ara compromesa”.

Redacció / Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
224

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix