El consolat de Moldàvia a Barcelona s’instal·la a Viladecans

Divendres es farà l’acte protocol·lari d’inauguració de la nova seu amb la presència de l’ambaixador d’aquesta república.
Aquest divendres 11 d’abril s’inaugurarà el nou consolat de Moldàvia a Barcelona. L'ambaixador d’aquesta república a Espanya, Valeriu Gheorghiu, presentarà al viladecanenc Jaume Planas Debés com a nou cònsol d'aquesta república a Barcelona. L'acte tindrà lloc a l'Ateneu d'Entitats Pablo Picasso de Viladecans, equipament municipal situat molt a prop de la seu del nou consolat, al número 75 de la carretera de Sant Climent.

A la presentació assistiran nombroses autoritats, encapçalades per l'alcalde Carles Ruiz; el subdelegat del Govern a Catalunya, Emilio Ablanedo; la subdirectora general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Francesca Guardiola; el director general per a la Immigració, Xavier Bosch, i el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls.

L'acte començarà a les 16.30 hores, amb una visita a les oficines del consolat. A les 17 hores, la delegació es traslladarà a la sala principal de l'Ateneu d'Entitats Pablo Picasso, on tindrà lloc l'acte protocol·lari de presentació del nou cònsol.

El consolat de Barcelona és la primera oficina honorària que obre l'ambaixada moldava a Espanya, després de portar gairebé tres anys funcionant a Madrid. És també el primer consolat de la història que s'instal·la a Viladecans. Les dues oficines moldaves treballen per potenciar les relacions polítiques i econòmiques entre aquesta república d'est d'Europa i la Unió Europea. La UE i Moldàvia van rubricar, el 29 de novembre de 2013, un acord d'associació i de lliure comerç.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
221

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix