Suport majoritari d’ICV del Baix Llobregat a Ernest Urtasun

La candidatura guanyadora va rebre el 66’57% dels vots del militants comarcals del partit ecosocialista, pel 32’6% de Salvador Milà.

Ernest Urtasun serà el candidat d’ICV a les pròximes eleccions al Parlament Europeu. Així es va anunciar al Consell Nacional de la formació ecosocialista que va tenir lloc dissabte passat. Urtasun va aconseguir un 64’44% dels vots, mentre que l’altre candidat, el diputat Salvador Milà, va obtenir un 33’68%.

Al Baix Llobregat, amb una participació del 62’1% de la militància, el Salvador Milà va obtenir el 32’6% dels vots, mentre que l'Ernest Urtasun va rebre el suport del 66’57% restant. La participació a la comarca va ser tan sols del 6,1%, que majoritàriament també va apostar per la candidatura de l'Ernest Urtasun.

Tejedor, a favor d'unificar el municipalisme
L'Alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, va participar en l'assemblea de la Federació Municipis de Catalunya (FMC) on ha fet una crida a unificar el municipalisme per defensar millor els drets de les persones. "Podem ser més forts i defensar millor els drets de les persones des de la unitat de la FMC i l'ACM i els partits i coalicions polítiques, començant per CiU i PSC que ostenten la presidència de les entitats municipalistes i de les principals alcaldies de Catalunya", va assegurar Tejedor que va pronosticar que "el 2014 serà any molt complex pels Ajuntaments i la ciutadania". A més, el portaveu d'ICV-EUiA-EPM a la FMC va manifestar que la “situació social dels municipis i les reformes locals de l'Estat fan que cada cop tinguem menys possibilitats de promoure la participació ciutadana efectiva i que els propis electes locals tinguin menys capacitat de participació en els debats i en la definició i la gestió de les polítiques públiques.”

Redacció / Foto: FCLLP
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix