El Baix Llobregat commemora la Diada Nacional de Catalunya

Hi ha previst actes a les diferents poblacions, i Sant Boi de Llobregat tornarà a ser referent comarcal i català.

Tot a punt per a la Diada Nacional de Catalunya. L’ofrena floral a la tomba de Rafael de Casanova a l’església de Sant Baldiri de Sant Boi de Llobregat serà, un any més, l’acte principal a la nostra comarca. Un acte encapçalat per al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en representació de la Generalitat, i l’alcalde del municipi, Jaume Bosch. Abans però hi ha previst la recepció oficial de l’alcalde a totes les autoritats i representants tant de la societat civil, cultural i política així com de les entitats del Baix Llobregat -9,15 hores- als Jardins de Can Torrents. Posteriorment es farà la izada de la bandera de Catalunya davant l’església, i una vegada finalitzada l’ofrena floral hi ha previst una exhibició castellera.

D’altra banda, Sant Boi de Llobregat també organitzarà altres actes amb motius de Tricentenari (1714-2014). La terrassa del museu de Can Barraquer serà l'escenari d'un espectacle de cançons i poemes dedicat a l'obra literària de Salvador Espriu (dimarts dia 10, a les 21 h). El concert Viu Espriu (gratuït) anirà a càrrec de la cantant santboiana Llúcia Vives, acompanyada per Sílvia Bel (veu i recitació) i un quartet instrumental. A més, avui dimarts dia 10, a les 20 h, s'inaugurarà a Can Barraquer l'exposició Catalunya, terra d'ateneus, que repassa els 200 anys d'història dels ateneus catalans. L'exposició incorpora una secció dedicada als ateneus de Sant Boi, amb atenció especial a l'Ateneu Familiar en l'any del seu centenari. Una novetat de la celebració d'aquesta Diada serà el Despertaferro Toccata que sonarà avui, a les 20.30 i a les 22.30 h. Des del campanar de l'església parroquial de Sant Baldiri s'oferirà aquest espectacle sonor consistent en un repic de campanes.

Altres poblacions

A més de Sant Boi de Llobregat, als diversos municipis del Baix Llobregat hi ha previst un ampli ventall d’actes institucionals i activitats de les seves entitats amb motiu de la Diada -ja des d’aquest dimarts-. Les activitats més destacades són les següents:

Cornellà:

Ofrena froral al monument al·legòric a la Plaça de l’Església (11.30 h)

Sant Joan Despí:

XXIX Paella Popular de la Gent Gran (parc de Sant Pancraç, 14 h).

Molins de Rei:

Ballada de Sardanes per l’Agrupació Folklòrica de Molins de Rei (12.30 h).

Sant Feliu de Llobregat:

Repic de campanes a la Catedral de Sant Llorenç (21 h).

Santa Coloma de Cervelló:

Cros Popular (9,45 h).

Martorell:

Desplegament de la tercera estelada més gran de Catalunya (8,15 h) a la muntanya de les Torretes.

Castellví de Rosanes:

Sardinada Popular (10.30 h).

Sant Esteve Sesrovires:

XX Trobada de Puntaires (17 h).

Abrera:

Havaneres a càrrec amb el grup Roques Blaves (18.30 h) I primer concert del Setembre Musical, a càrrec d´Ulises Ordúñez i Cristian Torres que presenten “Alma latina”. Serà a les 22.30h a l´Auditori del Centre Polivalent.

Pallejà:

Bastoners de Pallejà i Colla Castellera de Sant Vicenç dels Horts (11.30 h).

D’altra banda, la Via Catalana cap a la independència, convocada per l'Assemblea Nacional de Catalunya, també estarà present durant la Diada a diferents indrets del Baix Llobregat com Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de LLobregat, Molins de Rei, Pallejà, Torrelles o Cervelló, entre d’altres.

Redacció / Foto: ASB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix