L'AMB invertirà 160 milions fins al 2016 en reactivar l'economia

L'ordenació de les platges metropolitanes, l'aprovació del pla director de cooperació al desenvolupament o el desplegament del servei de Bicibox són algunes de les accions més destacades.

Àrees verdes

El pla estarà dotat de 160 milions d'euros i, segons el vicepresident executiu de l'AMB, Antoni Balmón, servirà per finançar polítiques a les que no arriben alguns ajuntaments, com el manteniment d'àrees verdes.

La iniciativa preveu quatre programes: de suport als municipis per finançar l'expropiació de zones verdes (54 milions d'euros); de suport a les empreses municipals d'habitatge (46 milions d'euros); per a la rehabilitació d'edificis i millora dels barris (30 milions d'euros), i per a la millora d'infraestructures i de competitivitat dels polígons industrials (30 milions d'euros).

De les 193 mesures que integren el Pla d'Actuació Metropolità (PAM) consensuat fa dos anys per CiU, PSC, ERC i ICV (que integren el govern), s'han posat en marxa 171 (88,6%).

El president de l'AMB, Xavier Trias, i el vicepresident executiu, Antonio Balmón, han presentat la iniciativa aquest dimasrts en roda de premsa i han fet un balanç positiu dels dos anys de funcionament del Consell Metropolità, l'organisme que ha aprovat aquest migdia les inversions per als propers tres anys.

Cohesió social

Trias ha defensat la feina feta fins ara per l'àrea metropolitana i ha assegurat que els esforços se centren a "crear treball i habitatge perquè sense això no és possible la cohesió social".

El president de l'AMB ha assegurat que el nou plapretén ser "un estímul per a l'activitat econòmica i la qualitat de vida".

Trias ha manifestat que "l'àrea de Barcelona és la punta de llança per a la sortida de la crisi" i ha dit que "Barcelona i la seva àrea metropolitana seran els que trauran a Catalunya de la crisi".

Balmón ha dit que durant els últims anys s'han fet polítiques de millora dels habitatges "però ens hem quedat a les façanes i volem anar més enllà i crear recursos per arreglar zones comuns o per col·locar ascensors, unes accions que milloren la vida de les persones i creen ocupació".

Endeutament: 32 milions 

El vicepresident executiu de l'AMB ha indicat que "l'organisme té el nivell d'endeutament gràcies a la gestió que s'ha fet".

Balmón ha qualificat el treball realitzat fins al moment per l'AMB de "actuació microterritori". I ha posat com a exemples els recursos destinats a finançar beques de menjador, plans d'ocupació o als convenis signats amb empreses per a la contractació de joves.

Redacció | Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
225

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix