El Baix Llobregat demana un rescat a l’Estat

Els vicepresidents del Consell Comarcal Lourdes Borrell i Jordi Milà es reuniran a Madrid amb el secretari d'Estat d'Infraestructures amb la intenció de reclamar-li la finalització d'obres necessàries per al desenvolupament econòmic i social del Baix Llobregat, una comarca de més de 750.000 habitants que té una elevada taxa d’atur.

El Baix Llobregat "té una inversió més baixa que la resta de Catalunya i l'objectiu de la reunió és que puguin fructificar inversions per aquest territori", ha subratllat el president del Consell Comarcal, Joaquín Balsera.

Fa unes setmanes, els alcaldes del sud del Baix Llobregat es van reunir al Palau de la Generalitat amb el president Artur Mas, sense que la trobada servís per a deixar satisfets els màxims responsables dels ajuntaments del Delta del Llobregat per l’escàs compromís adquirit pel cap de l’Executiu català.

Crisi imparable 

Abans, Balsera es va reunir amb la consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, a qui li va transmetre la seva preocupació per la situació de crisi que viu la comarca, amb un increment de l’atur en el primer trimestre de l’any i també de les persones que no reben una prestació com la renda mínima d’inserció.

Balsera li va demanar a la consellera el manteniment del conveni existent fins ara per a la dotació de recursos en l’àmbit social, i va destacar els serveis i iniciatives que des del territori s’estan duent a terme, especialment la Taula de Serveis Socials i la Xarxa Baix que posa en comú al diferent personal tècnic vinculats a la infància i l’adolescència al Baix Llobregat.

Balsera ha estès la mà a la col·laboració amb la Generalitat i va posar sobre la taula punts concrets on les dues administracions podrien treballar plegades. En aquest sentit, va demanar a  Neus Munté la incorporació de la conselleria a la Taula de Serveis Socials.

Redacció | Foto: Arxiu (Rafael Català)
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix