Demanen les dimissions dels responsables polítics per la gestió d‘El Barco’

El seu portaveu de Junts per Esplugues, Iban Salvador, denuncia la falta de sensibilitat, la mala gestió i les informacions manipulades de l'Equip de Govern al Ple

Junts per Esplugues de Llobregat va fer una crida al Ple extraordinari d’ahir dimecres per garantir el benestar i els drets de les famílies residents a l’edifici de propietat municipal recentment desallotjat ‘El Barco’. El grup va expressar la seva profunda preocupació per la situació que travessen les famílies desallotjades i va detallar diverses problemàtiques que exigeixen una resposta immediata per part de les autoritats municipals. "Des de Junts per Esplugues, pensem que seria necessària la dimissió dels responsables polítics implicats, com a mostra de responsabilitat davant aquesta situació inacceptable", va reivindicar el portaveu de Junts per Esplugues, Iban Salvador.

GLYQ NvXIAA 6eF

Iban Salvador abans del Ple

Durant la seva intervenció, Salvador va assenyalar la falta de sensibilitat de l'Equip de Govern envers les 38 famílies afectades pel desallotjament del Barco i, durant la roda de premsa, va demanar que se’ls deixés accedir al Ple. "Estem davant d'una clara falta de sensibilitat per part de l'Equip de Govern amb les famílies del Barco; d'una mala gestió manifesta", ha declarat Salvador.

Irregularitats

El portaveu de Junts per Esplugues va exposar una sèrie de greus irregularitats en el procés de desallotjament, entre les quals destaquen la falta de preavís adequat, la manca de suport logístic i psicològic a les famílies afectades, així com la manca de transparència en les actuacions municipals. "Han estat desallotjats sense previ avís, enviats lluny del seu municipi sense un pla de previsió adequat. Els fets s'allunyen molt de l'objectiu de cuidar els nostres veïns i veïnes", va afirmar Salvador.

iban salvador junts per esplugues el barco

Sense solucions

A més, Salvador va indicar la necessitat urgent d'actuació per part de l'Ajuntament per garantir el benestar del veïnat del Barco. "Fa tres setmanes del desallotjament, i encara no s'han proporcionat habitatges ni s'ha donat una resposta adequada a les necessitats de les famílies afectades. És hora d'actuar i de posar fi a aquesta situació d'incertesa", va insistir el portaveu de Junts per Esplugues.

Junts per Esplugues va presentar dues mocions al Ple en relació a l’edifici del Barco, una de les quals és en col·laboració amb els grups municipals d’ERC i el PP, i que no van ser aprovades, ja que el PSC i els Comuns van votar en contra. La moció conjunta era per exigir la creació d'una comissió d'investigació per esclarir tots els aspectes relacionats amb el desallotjament del Barco i les actuacions de l'Equip de Govern en aquesta qüestió. Igualment, la moció presentada per Junts tenia l’objectiu de garantir el benestar de les famílies del Barco.

Redacció / Fotos: Junts per Esplugues-MS

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
215

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix