Sant Andreu de la Barca estrena les Regidories de Barri

L’Ajuntament vol que sigui un referent de l'Ajuntament que acompanya els veïns i les veïnes

El govern municipal de Sant Andreu de la Barca (FEM Sant Andreu i En Comú Podem) ha posat en marxa les Regidories de Barri, una nova figura que pretén ser un referent de l'Ajuntament que acompanya els veïns i les veïnes. "És un pas ferm i endavant perquè Sant Andreu de la Barca tingui un govern de proximitat compromès a acostar-se i escoltar les persones", ha declarat Marc Giribet, alcalde de Sant Andreu de la Barca. Els vuit barris del municipi tindran un regidor o regidora de referència que serà un dels enllaços del govern amb els santandreuencs i les santandreuenques.

Captura de pantalla 2023 07 17 a las 13.30.44

Els vuit regidors i regidores es desplaçaran periòdicament als respectius barris per atendre la ciutadania en el seu entorn més immediat, recollir les seves inquietuds, queixes i suggeriments i traslladar-ho a l'equip de govern per al seu posterior tractament i presa de decisions. 

Presentacio regidories de barri 02

"Hem obert una nova finestra perquè la ciutadania i el govern es trobin i tinguin un diàleg fluid perquè tots i totes compartim el mateix objectiu: el bé comú i el benestar per a les veïnes i veïns del nostre municipi", ha remarcat Giribet. "Les santandreuenques i els santandreuencs es poden implicar en la millora del seu barri i, per tant, es converteixen en protagonistes que és la manera de respectar els criteris bàsics d'una societat democràtica: govern de proximitat, diàleg i participació”, afegeix.

Els principals objectius que el govern de la ciutat vol assolir amb la creació d'aquesta figura es poden concentrar en quatre:

- Millorar la comunicació entre els veïns i les veïnes i l'Ajuntament, apropant el govern municipal al ciutadà.

- Millorar l'eficàcia i l'eficiència de la gestió municipal amb la col·laboració de la ciutadania.

- Augmentar la participació ciutadana en la planificació i gestió municipal.

- Augmentar el sentiment de pertinença i generar complicitat entre les veïnes i els veïns, afavorint la cohesió social, sobretot d'aquelles persones que no participen habitualment de la vida associativa.

El funcionament de les Regidories de Barri serà el següent: de manera periòdica els regidors i regidores es desplaçaran als respectius barris per atendre la ciutadania a hores convingudes en equipaments municipals i comunitaris. També es faran visites als comerços, entitats i associacions, i a domicilis particulars si així ho sol·liciten els veïns i veïnes.

Presentacio regidories de barri 04

Cada tres mesos es convocarà una Trobada Oberta de Barri per fer un seguiment dels projectes, accions i actuacions que impulsa el govern i escoltar la ciutadania que hi assisteixi.

Redacció / Fotos: Aj. Sants Andreu de la Barca-RSAB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix