Lluïsa Moret, nova presidenta de la Diputació de Barcelona

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat assumeix el càrrec “amb humilitat, però també am convicció, orgull i il·lusió” i ha assegurat que la seva acció de govern incorporarà “la triple mirada de sostenibilitat: la sostenibilitat social, l'econòmica i l'ambiental”

L'alcaldessa de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, ha estat elegida aquest dijous com a nova presidenta de la Diputació de Barcelona. Moret ha estat escollida en segona votació amb el suport de vint-i-cinc diputats (PSC, En Comú Podem, Tot per Terrassa i dos diputats independents de Junts).

photo1689247544

La nova presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha assegurat que ostentar aquesta nova responsabilitat és un compromís que entoma “amb humilitat, però també amb convicció, orgull i il·lusió; amb un enorme sentit de la responsabilitat i amb una inequívoca vocació de servei a la ciutadania”. Ho ha dit aquest dijous al Paranimf de l’Escola Industrial de Barcelona després de ser la tercera dona investida com a presidenta de la Diputació de Barcelona.

En aquest sentit, Moret ha assegurat que assumeix el llegat de Mercè Conesa i Núria Marín “per continuar treballant a favor de la igualtat efectiva entre dones i homes, i impulsant la visibilització els lideratges femenins i feministes en l’esfera política i institucional.”

F07GUbmWIAI0r0k

Així mateix ha afirmat que el nou mandat de la Diputació que ella encapçala és fruit “d’una aposta decidida pel diàleg, el consens i les aliances més enllà de les diferències i de les sigles polítiques”, que permetrà obrir “camí cap a la configuració d’un govern ampli, plural, de progrés i progressista.”

Un nou projecte per al territori que, afirma, “és transversal i té com a finalitat última treballar per la qualitat de vida i el benestar de la ciutadania, però també per generar esperança, esperança en un futur ple d’oportunitats”. Un projecte que, alhora, servirà ”per reforçar l’essència municipalista de la Diputació de Barcelona, que és la d’estar sempre al servei dels pobles i ciutats, construint des del consens, la col·laboració i la complicitat les millors polítiques públiques per transformar i millorar la vida de les persones.”

20230713 1430 2R2A5448

És per aquest motiu que Moret aposta per “apropar la Diputació a la ciutadania, perquè sigui percebuda com una institució útil i eficaç en la quotidianitat del món local”. Un repte que passa per “impulsar i continuar reconeixent una Diputació pionera, capdavantera i de prestigi; que sigui referent en la generació de coneixement, en el disseny de polítiques públiques innovadores i en la creació de nous models d’intervenció, que posarem sempre a disposició de tots els ajuntaments de la província i dels seus ecosistemes locals.”

Eixos de mandat

Durant la seva intervenció, la nova presidenta de la Diputació de Barcelona ha assegurat que la seva acció de govern incorporarà “la triple mirada de sostenibilitat: la sostenibilitat social, l'econòmica i l'ambiental”, en “coherència amb els marcs de referència internacionals com les agendes urbanes, l’agenda 2030 i els seus 17 ODS.”

20230713 1428 2R2A5412

Del nou mandat que avui comença a caminar, Lluïsa Moret ha desglossat que promourà “la cohesió́ social i territorial, des del reconeixement a la diversitat i posant sempre les persones en el centre de les nostres polítiques”, defensarà els drets i llibertats “impulsant serveis públics de qualitat, que són la concreció i la garantia d’aquests drets. I alhora en promourem de nous, com el dret a la cura, el dret als usos del temps, o bé el dret a una digitalització inclusiva, que no deixi ningú enrere”; a més de promoure’n de nous “com el dret a la cura, el dret als usos del temps, o bé el dret a una digitalització inclusiva, que no deixi ningú enrere.”

En aquesta línia ha assegurat que el nou govern de la Diputació continuarà estant “al costat de les persones, sobretot al costat de les més vulnerables, i sobretot al costat de totes les víctimes de qualsevol tipus discriminació o violència, especialment les víctimes de les violències masclista i de la LGTBifòbia.”

20230713 1436 2R2A5458

Els principals eixos de govern també s’estructuraran en els àmbits de l’educació, la cultura, l’esport, les noves economies, la modernització del comerç urbà i el turisme, la innovació, la competitivitat, la transició ecològica i la lluita contra el canvi climàtic i la crisi energètica, entre d’altres àmbits estratègics.

El seu perfil

Regidora de Sant Boi de Llobregat des del 2007, va començar la seva trajectòria política com a tinenta d'alcaldia de Benestar i Ciutadania fins l'any 2014, quan va ser escollida alcaldessa de la seva ciutat, responsabilitat que compaginava, en aquests darrers quatre anys, amb la de presidenta delegada de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació i, des del passat mes de març, amb la de vicepresidenta primera de la corporació.

F07GVUAXgAQrnHY

Moret és psicòloga especialitzada en psicologia social i té un Màster en tècniques d'Investigació Social i un altre en Polítiques de Gènere. Té experiència professional en el disseny i la implementació de programes estratègics i serveis d'atenció socioeducativa, tant en el sector públic com en el privat, i com a directiva de l'administració pública en l'àmbit de Programes Transversals de cicle de vida i gènere.

Des del 2014, Lluïsa Moret és consellera metropolitana de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i des del desembre del 2021 ostenta la viceprimera secretaria d'Organització i Acció Electoral del PSC. També és coautora del llibre «La transversalidad como impulsora de mejoras en la Administración Pública» (2006) i de diferents publicacions sobre igualtat de gènere.

Què és la Diputació?

La Diputació de Barcelona és una institució de govern local que treballa per garantir i millorar els serveis públics bàsics als 311 municipis de la província. Està governada per alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels ajuntaments de les comarques de Barcelona. La seva missió és impulsar el progrés i el benestar de la ciutadania del seu àmbit territorial, els 311 municipis de la província de Barcelona.

F06GhpYXgAAj4Kj

La Diputació de Barcelona actua directament prestant serveis en cooperació amb els ajuntaments en àmbits molt diversos, com ara la cultura, l'educació, la transició energètica o la conservació dels espais naturals, entre d'altres.

Redacció / Fotos: Diputació Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
216

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix