Guerra oberta entre partits sobre els sous dels polítics a Sant Andreu

Mentre que el PSC afirma que s’ha incrementat en mil euros “en lloc de rebaixar-se’l com van afirmar abans de les eleccions”, l’equip de govern diu que s’han disminuït en 30.000 euros anuals respecte als anteriors càrrecs públics

S’ha obert una autèntica guerra de números entre el nou equip de govern i l’oposició (PSC) sobre els sous dels regidors i l’alcalde a Sant Andreu de la BarcaEl grup municipal del PSC ha lamentat, en un comunicat, "l'incompliment" dels compromisos anunciats per l'actual equip de Govern, que havia assegurat que es rebaixaria el sou. El portaveu del grup municipal del PSC, Juan Pablo Beas, ha recordat que "lluny de rebaixar-se el cost per als ciutadans, aquest s'incrementa en un miler d'euros si el comparem amb el de l'anterior equip de Govern.".

2023 07 05 11 55 16 recurs ple

Segons els socialistes, el fet que el nombre de regidors que tenen dedicació a l'Ajuntament,  sigui total o parcial, s'hagi incrementat fins arribar als deu fa que el cost d'empresa pel consistori sigui més elevat, ja que, a més dels sous s'han de pagar despeses com ara les quotes a la seguretat social. Sumades les dedicacions parcials i totals la despesa és de 558.000 euros mentre que la del govern anterior era de 557.000 euros. "S'atribueixen una dedicació de manera que es garanteixen un sou fix", ha dit el líder de l'oposició, que també ha lamentat la manca de relació, consens i diàleg del Govern municipal amb el partit majoritari de l'oposició. 

Fy5Hm4lWcAEIiI5

Juan Pablo Beas també ha dit que "ens entristeix que en un tema com aquest no hagin volgut dialogar i consensuar desatenent la seva oferta de mà estesa i menyspreant l'experiència de govern d'aquest grup de l'oposició" i també ha denunciat que "on si que es fa una rebaixa significativa (18%) és en l'aportació als grups municipals de l'oposició, amb la voluntat de debilitar-nos, castigar-nos i penalitzar-nos". "Acceptem sense problemes aquesta baixada, encara que pensem que voler debilitar a l'oposició és atacar frontalment la democràcia", ha dit Beas. 

El grup socialista va documentar al Ple que l'any 2021 Fem Sant Andreu (ERC) va defensar que l'alcalde de la ciutat cobrés 30.000 euros l'any, el tram mig-baix del que estableix la llei, i dos anys després han incomplert aquesta promesa i el sou de l'alcalde és de 52.000 euros. Els socialistes també van demanar a l'alcalde que expliqués com rebaixaria els sous dels polítics en 500.000 euros, tal com ell mateix va assenyalar en declaracions a l'emissora municipal, dada que és absolutament incorrecta.

Resposta

La reacció de l’equip de govern no s’ha fet esperar i ràpidament ha tingut resposta a les acusacions que ha fet el grup municipal socialista. “Lamentem la tergiversació que ha fet el PSC i els demanem responsabilitat, ja que són càrrecs públics escollits per la ciutadania. Els números són clars i evidents i es faran públics perquè tota la ciutadania hi tingui accés. El cost del govern en el mandat anterior era de 576.945€ i ara es rebaixa fins als 546.000€, és a dir, un 5%. El sou de l'alcalde s'ha reduït dels 59.200 € als 52.000 €. Els sous, en total, dels càrrecs eventuals passa dels 113.775€ als 105.000€ anuals”, expliquen.

2023 06 17 17 35 29 investidura Marc Giribet

D’altra banda, l’equip de govern indica que “malgrat la màgia comptable del PSC, que només serveix per enganyar la ciutadania, la realitat és evident: els santandreuencs i les santandreuenques deixaran de pagar 30.000 € anuals en sous. Demanem responsabilitat als companys i companyes socialistes.”

Captura de pantalla 2023 07 07 a las 16.41.29

Redacció / Fotos: Aj. Sant Andreu Barca-PSC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix