El Consell rebutja la Declaració de suport a la immersió lingüística

El PSC, Cs i PP van votar-hi en contra, mentre que ERC, JxCat i En Comú Guanyem es van mostrar a favor

El Ple del Consell Comarcal del Baix Llobregat, que es va celebrar ahir dilluns 24 de gener, va debatre la Declaració de suport a la immersió lingüística i adhesió al manifest de SomEscola, presentada per Esquerra Republicana, amb el suport de Junts per Catalunya i En Comú Guanyem, i que va ser rebutjada amb els vots en contra del PSCCs i PP.

La Declaració, defensada per la consellera d'Esquerra Republicana Maite Aymerich, es basa en el model d'èxit que és la immersió lingüística des de fa anys. Un model de consens social i polític que afavoreix la igualtat d'oportunitats i que aplica criteris pedagògics i que cal recordar que sorgeix de la reivindicació de moltes famílies que tenien el castellà com a llengua d'origen. El seu objectiu és generar cohesió social i assegurar el coneixement de les dues llengües per part de l'alumnat, fet que queda més que demostrat en les diferents proves i avaluacions.

consell comarcalok

Des d'Esquerra Republicana es considera que aquesta és “una nova ingerència dels tribunals que ataca les competències del Departament d'Educació i la feina de molts professionals. Apostem perquè la llengua no sigui un espai de confrontació  sinó una eina per la igualtat d'oportunitats”. A més, els republicans lamenten “el paper del PSC en aquesta qüestió, amb qui s'ha estat negociant per intentar arribar a un acord. Han demostrat, però, poca voluntat de consens i han defensat que no es pot anar en contra d'una resolució judicial. Lamentem perdre l'oportunitat per fer front comú en defensa d'un model que fins fa ben poc defensaven, els importa més no fer enfadar els jutges que no pas preservar un model garantia d'èxit educatiu, de progrés i de cohesió social.”

DECLARACIÓ (clíca aquí)

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix