El PP acusa el Govern central “d'amagar la veritat” durant la pandèmia

La portaveu al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, i el president del Partit Popular de Barcelona, Manu Reyes, han visitat Sant Boi de Llobregat on han reclamat “una comissió de recerca en el Congrés dels Diputats i que el govern assumeixi les seves responsabilitats”

La portaveu del PP en el Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha exigit avui al govern de Pedro Sánchez que doni explicacions en una comissió de recerca en el Congrés dels Diputats i assumeixi la seva responsabilitat per haver ocultat intencionadament l'alt risc de contagi del virus que existia abans de les celebracions del 8-M de 2020, com va revelar ahir la vicepresidenta del govern, Yolanda Díaz.“Exigim una comissió de recerca en el Congrés dels Diputats i que el govern assumeixi les seves responsabilitats”, ha assegurat Montserrat en declaracions als mitjans en el municipi de Sant Boi de Llobregat, que ha visitat acompanyada pel president del PP de Barcelona, Manu Reyes.

644fac92 ef02 43a1 96c6 f032a1f2625d

“Estem davant un govern negligent, un govern que ha amagat la veritat i que ha anteposat la seva ideologia política, posant en perill la vida de tots i cadascun dels ciutadans, sense protegir la nostra salut pública”, ha dit amb relació a les declaracions d'ahir de Yolanda Díaz. Montserrat ha tornat a reclamar que el govern de Sánchez prepari una Llei de Pandèmies, alguna cosa que el PP ve demanant des de fa 18 mesos. “El govern d'Espanya no ha fet res, ha mirat cap a un altre costat, i ara ens tornem a trobar prop de les festes de Nadal amb la possibilitat d'una nova ona i, per tant, com més aviat millor necessitem una llei de pandèmies, per a poder protegir la nostra salut i la nostra economia, i que no hi hagi 17 Nadal diferent”, ha assegurat sobre aquest tema.

La Portaveu del PP en el Parlament Europeu també ha demanat al govern que renunciï a derogar la reforma laboral del PP de 2012: “cada dia apugen els preus de la llum, de l’alimentació; i veiem com tornen les cues de la fam dels espanyols, davant la qual cosa el govern només ofereix derogar la reforma laboral, una reforma que avui dia encara està creant ocupació”. “Per tant, demanem al govern que mantingui aquesta reforma laboral, que baixi els impostos i que posi mesures damunt de la taula per abaixar el preu de la llum i ajudar a totes i cada de les famílies espanyoles”, ha afegit.“El PP està demostrant que és l'única alternativa a aquest desgovern de Sánchez, si no saben governar que s'apartin i vindrem nosaltres a governar Espanya amb les nostres polítiques econòmiques i socials. Sempre hem demostrat que som capaços de crear ocupació, d’abaixar els impostos i de protegir la salut de tots i cadascun dels espanyols”, ha recordat.

c753492b 618a 420b 9941 0c932115daa3

Més d’un centenar d’esmenes als pressupostos de la Generalitat

D’altra banda, el president del Partit Popular de Barcelona, Manu Reyes, ha denunciat que els pressupostos de la Generalitat marginen a la comarca del Baix Llobregat, posant més l'accent en l'àmbit sobiranista que en les persones.
Reyes ha afirmat que el Partit Popular no pot compartir aquests pressupostos de la Generalitat “que obliden a les persones”. Per al dirigent popular, “les persones han de ser l'eix de l'acció de qualsevol govern i cal posar el focus en l'educació, en la sanitat i en la seguretat.”

En aquest sentit, Manu Reyes ha explicat que el Partit Popular ha presentat més d'un centenar d'esmenes des de la província de Barcelona. En el cas concret de la comarca del Baix Llobregat, aquestes esmenes inclouen la demanda del tercer ambulatori de Castelldefels i el tercer ambulatori a Esplugues, també recullen la supressió dels barracons educatius i proposen un reforç de Mossos d'Esquadra a Barcelona i la seva àrea metropolitana davant l'increment de la delinqüència i les ‘okupacions’ il·legals que s'han convertit en una pràctica habitual, sobretot a Barcelona, davant la passivitat d'Ada Colau.

FFrCGGTXEAAB4if

D'altra banda, Manu Reyes ha insistit a exigir al conseller d'Educació que apliqui la sentència que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà. En aquest sentit ha lamentat que el PSC estigui lliurat a ERC i ha reclamat al govern de Pedro Sánchez que exigeixi a la Generalitat el compliment de la legalitat.

Finalment, el president provincial s'ha dirigit a les famílies assegurant que el Partit Popular defensarà els seus drets, que estarà al costat de les persones que més el necessiten treballant perquè es garanteixi un model educatiu en castellà, en català i en una tercera llengua.

Redacció / Fotos: PPC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
216

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix