Gavà i Castelldefels diuen “prou” al Pla de Ponent

La Marxa Reivindicativa va aplegar més de 200 veïns i veïnes en contra del projecte urbanístic

Més de 200 veïnes i veïns de Gavà i Castelldefels es van unir ahir dissabte 13 de gener en una Marxa Reivindicativa per expressar la seva oposició ferma al Pla de Ponent, un projecte urbanístic que amenaça un corredor ecològic vital entre el Garraf i el Delta del Llobregat. La iniciativa ecologista, organitzada per l'associació "Aturem el Pla de Ponent", va posar de manifest les preocupacions locals sobre els plans de construcció massiva i projectes “innecessaris” com un complex municipal de quatre piscines descobertes i l'estació de tren ‘fantasma’.

WhatsApp Image 2024 01 13 at 19.35.46 1

WhatsApp Image 2024 01 13 at 19.35.46 3

WhatsApp Image 2024 01 13 at 19.35.46 2

“Construir piscines en temps de sequera?”, es pregunten els organitzados. “Especialment cridaner és el projecte d'una piscina olímpica a la zona de la Masia de l’Horta en ple episodi de sequera. La proposta, promoguda per l'Ajuntament de Gavà, posa en risc no només l'entorn històric de la Masia de l’Horta del segle XVII, sinó també la coherència amb la situació climàtica actual”, afegeixen.

WhatsApp Image 2024 01 13 at 19.35.46 5

WhatsApp Image 2024 01 13 at 19.35.46 4

Estació de tren

La manifestació també posar l’accent la controvèrsia al voltant de l'anunci d'una nova estació de tren a només dos quilòmetres de les estacions de Gavà i Castelldefels. Es va instar a les autoritats a reconsiderar aquesta inversió milionària i redirigir els fons cap a la millora de la xarxa de Rodalies, evitant així “la pertorbació del corredor biològic Gavà-Delta a través de la Riera dels Canyars”. Es va destacar també que aquesta estació no figura com una de les inversions del Pla de Rodalies pactat entre l’Estat i la Generalitat de Catalunya fa uns anys.

WhatsApp Image 2024 01 13 at 19.35.46

L'associació ecologista "Aturem el Pla de Ponent” recorda que, amb aquest projecte, es preveu urbanitzar 186 hectàrees, construir 4.896 habitatges, i augmentar en 12.500 la població de Gavà, tot posant en perill més de 12.000 arbres i incrementant en 7.500 el nombre de vehicles privats. A més, més de quaranta hectàrees de terres de conreu “es veuran afectades negativament. Aquesta inversió immobiliària especulativa representa una amenaça greu per a la biodiversitat i la qualitat de vida locals.”

Redacció / Fotos: AAPP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
217

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix