Acusen el govern municipal de Castelldefels de "negacionista climàtic"

El grup municipal de Movem En Comú Podem, a l'oposició, denuncia la compra de vuit vehicles dièsel per a la neteja de la ciutat i de continuar amb el desmantellament del carril bici de la Pineda

Segons denuncia el grup municipal, Movem En Comú Podem, en l'últim Ple municipal celebrat a Castelldefels, el govern municipal (PP i SOM) va insistir a mantenir el projecte de desmantellament del carril bici de la Pineda. Al mateix Ple, es va aprovar dos avals bancaris per valor de quatre milions d’euros per adquirir onze vehicles nous de recollida de residus i màquines escombradores dels quals vuit funcionen amb combustible dièsel. Una polèmica adquisició dels vehicles amb motor dièsel s'ha donat a conèixer públicament en el transcurs del Ple municipal de Castelldefels del passat divendres.

PHOTO 2024 01 02 20 19 42

tablet

Davant d'aquest doble fet que ha coincidit en el temps, el regidor de Movem En Comú Podem Ramon Morera ha qualificat l'actual govern municipal SOM PP "d'equip que pren mesures en contra del sentit comú i en contra dels interessos de la majoria social de Castelldefels". La formació política qualifica al govern liderat per Manu Reyes i Nico Cerpa de "negacionista del canvi climàtic. Continuen endavant amb la seva idea de fer desaparèixer un carril bici que l'utilitzen centenars de veïns i veïnes cada dia. I ara, que volen adquirir vehicles nous per la recollida de residus i la neteja viària, ho fan d'esquena als criteris de sostenibilitat ambiental i de protecció de la salut de les persones. No té cap sentit continuar invertint en motors dièsel, molt contaminants i que tenen els dies comptats a la Unió Europea. Aquests nous vehicles podrien ser de gas, hidrogen o híbrids. 

Segons indica Movem En Comú Podem, els vehicles dièsel tenen els dies comptats perquè a partir del 2030 la Unió Europea treballa en un calendari de desaparició fins a la seva prohibició total l'any 2035.

camio bicompartimentat neteja jpg

 noticies txt 12100 not fotografia

Així, el govern municipal ha aprovat la tramitació de l'expedient de dos avals bancaris per valor d'un total de 4 M€ per l'adquisició de set camions de recollida de residus i quatre màquines escombradores. D’aquests 11 vehicles nous, vuit s'alimenten de combustible dièsel. Segons Candela López Tagliafico, portaveu de Movem En Comú Podem "és molt sorprenent que el govern actual destini quatre milions d'euros a substituir una part de la flota dels camions i màquines escombradores que presten aquest servei a la ciutat quan no han passat ni sis anys de la seva adquisició com a vehicles nous. És del tot impossible que aquests vehicles ja estiguin obsolets. Per què no s'inverteix en el seu manteniment ara que encara són vehicles seminous? A més a més, el govern s’endeuta per la compra d’aquests vehicles quan el discurs del PP, especialment en campanya, sempre ha estat que quan ells governessin reduirien el deute municipal. Per tot plegat estem davant d'un acte de greu irresponsabilitat del govern PP I SOM.”

Captura de pantalla 2023 12 05 a las 17.49.55

Captura de pantalla 2023 12 05 a las 17.49.34

La portaveu municipal també ha mostrat la seva indignació davant els plans del govern municipal d'insistir en el desmantellament del carril bici de la Pineda tot i l’elevat volum d’al·legacions presentades contra el projecte per part del veïnat de Castelldefels i organitzacions com el mateix espai polític de Movem En Comú Podem. En aquest sentit, en el mateix Ple municipal la plataforma veïnal "L'avinguda de la Pineda no es toca" va llegir un escrit en què van mostrar la seva ferma oposició al projecte de desaparició del carril bici de la Pineda. La plataforma va demanar a "l'actual Govern que retirin el projecte del tot i convoquin una taula de treball amb representació de totes les forces vives de la ciutat, des dels partits polítics de l'oposició, fins a les diferents associacions, entitats i veïns i veïnes". La voluntat de la plataforma que vol protegir l'actual traçat del carril bici que connecta el nucli urbà amb els barris de la platja és "assolir una resposta consensuada a l'actual projecte; on s'abordin totes les problemàtiques, com ara les mesures de foment de la mobilitat sostenible, protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic."

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
220

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix