Centenars de persones es concentren contra el creixement urbanístic al Baix

Els manifestants van expressar la seva decepció “pel manteniment dels plans urbanístics especulatius i agressius” a la comarca

L'oposició al creixement urbanístic de les poblacions del Baix Llobregat a costa dels espais naturals, forestals i agrícoles, va fer coincidir ahir dissabte 6 de maig a centenars de persones a Cornellà de Llobregat, en la manifestació comarcal convocada per SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet, una plataforma que reuneix seixanta grups i entitats ciutadanes. 

Gavà

Sant Boi

LH

Fvct ftXwAAvwoy

A partir de les 10 hores del matí van començar a sortir cap a Cornellà de Llobregat cinc columnes diferents, des de Gavà, Santa Coloma de Cervelló, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i el barri de Sant Ildefons de Cornellà mateix. A més, durant els trajectes es van afegir a la marxa grups de manifestants de Castelldefels, Begues, Viladecans, la Colònia Güell i Sant Boi de Llobregat. 

Fvct fvXwAAtszZ

Fvb45jWWwAIXilo

FveJ9zPXgAMr6ZF

Al final del recorregut els manifestants es van concentrar al camí del Rugbi de Cornellà, al peu de la passarel·la de vianants sobre el riu Llobregat, on representants de diferents grups locals en lluita van expressar la preocupació per la situació territorial, social, ambiental i econòmica de la comarca. Van prendre la paraula portaveus de SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet, No Més Blocs/Un Altre L'Hospitalet És Possible, Salvem l'entorn de la Colònia Güell, 6 Eixos de Ciment de Castelldefels, i la plataforma Ribera-Salines de Cornellà de Llobregat. 

FvdXe vWYAE6WLZ

parlaments

FvdpDFQWwAAaoS3

"A tres setmanes de les eleccions municipals –va dir Sílvia Ruiz en nom de SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet–, el crit que ens sorgeix i que volem adreçar a les forces polítiques que hi concorren és: Aturem l'urbanisme de merda. Defensem la comarca. És un urbanisme especulador, insostenible, irresponsable, vestit amb bones paraules i parlant de la necessitat d'habitatge social. Doncs si és això, perquè no es construeix únicament l'habitatge social que manca, un cop rehabilitats els habitatges buits i els barris degradats que tenim a la comarca?." 

FvdJcFPWwAEMUIi

FvdpD9qWYAEg6r1

foto passarel.la

Els manifestants van expressar una forta decepció pel Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM) aprovat inicialment per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). "La majoria dels plans urbanístics previstos sobre espais naturals o agraris de la nostra comarca –va explicar la representant de SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet– es mantenen vigents. El PDUM, per tant, contradient tots els seus objectius ambientals, comporta en realitat una pèrdua important d'espais naturals i agraris que són claus per la conservació de la biodiversitat, per la lluita contra el canvi climàtic, per la recàrrega dels aqüífers, per la sobirania alimentària, per la salut i, en definitiva, pel benestar de la població."

Redacció / Fotos: SOS Baix Llobregat-l’Hospitalet-Entitats

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
212

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix