Es presenta a Molins una iniciativa de sensibilització al medi natural

S’uneixen el Cos d’Agents Rurals, la Fundació Kilian Jornet i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va presentar ahir la iniciativa de sensibilització i xerrada educativa "A la natura, no hi deixis rastre" que promou el Cos d'Agents Rurals amb col·laboració de la Fundació Kilian Jornet i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per fomentar el respecte pel medi natural.

FtcbGR7XsAICSJy

El conseller ha saludat als nens i nenes de quart de primària de l’escola Escola Pública Josep Maria Madorell de Molins de Rei on els Agents Rurals imparteixen xerrades d’educació ambiental habitualment i on avui mateix han impartit la primera xerrada d’aquest programa amb la participació de l’esportista Kilian Jornet en directe, per via telemàtica, des de Noruega, on resideix.

Ftcuw8GXsAEE 60

Elena va agrair a Kilian Jornet i a la seva fundació la capacitat d’aixecar la mirada i fer quelcom pels altres”. “Si això passés més, probablement tindríem una societat una mica diferent”, va afegir. “Aquest compromís personal dels qui són referents de molta gent per explicar allò que pensen i intentar canviar les coses és molt important i és d’agrair”, va destacar. En aquest sentit, el titular d’Interior va assegurar que quan es lluita contra el canvi climàtic o les seves conseqüències, és important dotar-se de més gent i més mitjans, però també ho és seguir fent pedagogia a la nostra societat”. “Amb aquesta campanya ensenyarem als nens i nenes el principi essencial que som natura i en formem part, i per això la necessitem més a ella que ella a nosaltres”, va cloure el conseller.

Ftcw72QWAAIBtU5

Per la seva banda, el director general dels Agents Rurals, Marc Costa, va obrir l’acte subratllant l’acord de col·laboració amb la Fundació Kilian Jornet i FEEC i posant de relleu el fet de poder treballar conjuntament a favor de la consciència ambiental. En aquest sentit, Costa va destacar l’aposta del Cos d’Agents Rurals per la sensibilització  va afegir: “l’objectiu és que tothom pugui gaudir del medi natural, de la natura, i de tot el que ens aporta ara i sempre.” 

L’esportista Kilian Jornet va voler agrair la col·laboració entre el Cos d’Agents Rurals, la Fundació que presideix i l’FEEC “per a protegir les muntanyes i el medi ambient” i ha destacat que la iniciativa presentada avui “pot tenir un gran impacte, tant en l'educació dels nens i nenes com en els seus entorns.

FtcbpzjX0AQ KAx

Per la seva part, Jordi Merino, president de l’FEEC, va posar l’accent en el fenomen de l’alta afluència de persones als espais naturals de Catalunya. En aquest sentit, va recordar: Arran de les restriccions relacionades amb la Covid-19, tots vam veure la necessitat de fer difusió d’un missatge de respecte al medi natural. Per això engeguem aquesta iniciativa conjunta. I qui millor que els nens i les nenes per traslladar aquest missatge.

FtccRc3WwAAoVag

Antoni Mur, inspector en Cap del Cos d’Agents Rurals, va posar en relleu que la iniciativa “A la natura, no hi deixis rastre” s’emmarca en el programa d’educació ambiental d’Agents Rurals, EduCAR, del qual va dir que és una peça clau del Cos operatiu”. L’inspector en Cap també va explicar que el fenomen de l’alta freqüentació d’espais ha vingut per quedar-sei en aquest sentit va posar en valor la tasca de vigilància preventiva que fa el Cos d’Agents Rurals per facilitar l’accés als espais naturals de forma controlada i segura, així com per la prevenció d’incendis i perquè totes les activitats que es fan al medi natural es facin respectant la normativa.

Ftcw36VWABUBQhU

La iniciativa “A la natura, no hi deixis rastre” té l’objectiu de conscienciar sobre la importància de respectar el medi natural quan sortim a gaudir-ne i està dirigit especialment al públic infantil i a les seves famílies. Té un doble vessant: una xerrada educativa que s’oferirà a les escoles de Catalunya a partir de setembre i també una sèrie d’accions a través de les xarxes socials, per fer arribar el missatge de sensibilització pel qual s’han unit Agents Rurals, la Fundació Kilian Jornet i la FEEC, conscients de la importància de treballar per aquesta consciència ciutadana.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
224

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix