Alerta del Pla NEUCAT per la previsió de nevades al litoral

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) anuncia una baixada important de les temperatures a partir d’avui diumenge

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en alerta el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) arran de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que informa que a partir de demà diumenge al vespre i fins dilluns al matí podrà nevar al litoral i al prelitoral central.

mapa 1 250223

frio kVYB U130207975449WbF 1248x770RC

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya es preveu que demà diumenge a partir de les 19:00 hores comenci un episodi de nevades que podran arribar a cota zero al sector central del litoral i del prelitoral de Catalunya. Tot i això, no es preveu que la neu prengui terra fins a cota 400, on podrà arribar a acumular entre 2 i 5 centímetres de gruix.

De cara al dilluns 27/02/2023, les precipitacions es preveuen amb la mateixa intensitat i es mantindran al litoral central entre la 01:00 i les 13:00 hores. A partir de la tarda, les nevades es desplaçaran a l'Alt i Baix Empordà.

1920 1675788920Disseny sense ttol 17

Consells davant el risc de nevades:

A l'habitatge:

  1. Tingues preparat: un transistor i piles de recanvi, llanternes, aliments rics en calories, combustible per a la calefacció i una farmaciola amb els medicaments habituals.
  2. Revisa: els punts d'entrada d'aire (cal que els protegeixis amb una cinta que aïlli), l'estat de la teulada i el baixant d'aigua, les branques dels arbres (poda-les si són massa llargues) i l'estat de la calefacció.
  3. En zones aïllades o no urbanes, mantén un rajolí constant d'aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades i apaga el reg automàtic.

mujer de î eautiful mientras que su nevar con las manos de congelación 67110577

Al vehicle:

  1. Disposa de cadenes en bon estat (i assegura't que saps com es posen), llanterna i manta de viatge.
  2. Comprova l'estat de les bateries, el dipòsit de benzina, els llums, els frens, els pneumàtics, la calefacció, el parabrisa...
  3. Consulta les previsions meteorològiques, i si has de desplaçar-te, consulta l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir mitjançant xarxes socials del Servei Català de Trànsit i la seva web.
  4. Surt només si és imprescindible, seguint els consells del Servei Català de Trànsit: consulta l'estat de les vies i la seva afectació, i busca rutes segures no afectades per la nevada.
  5. Evita circular de nit: els perills són més difícils de detectar.
  6. Informa algú del teu itinerari i de l'horari previst, i procura viatjar amb algú.
  7. Controla quines gasolineres et trobaràs en el trajecte i els llocs on refugiar-te en cas de tempesta.
  8. Si la nevada et sorprèn a la carretera, condueix amb molta precaució i deixa una via lliure per permetre el pas de les màquines llevaneu i dels serveis d’emergència.
  9. No avancis les màquines llevaneu.
  10. Les autoritats de trànsit poden restringir o limitar la teva circulació. Estigues alerta i respecta els talls de circulació que es facin.

El Servei Meteorològic de Catalunya també ha emès dos avisos de situació meteorològica de perill per vent i per fred. Segons l’SMC demà diumenge es podran donar ratxes fortes de vent. L’SMC preveu una forta baixada de la temperatura a tot el territori.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
224

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix