La comarca del Baix Llobregat, en prealerta per la sequera

Les dessalinitzadores continuen funcionant al 90% de la seva capacitat, el que suposa una producció mitjana des del gener de 5,4 hm3 al mes

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) manté en prealerta el sistema Ter Llobregat, amb les reserves al 37%. Cal tenir en compte que els llindars de sequera són variables i l’entrada en un escenari es determina en funció dels hectòmetres acumulats i de l’època de l’any. Per tant, l’entrada en alerta té un llindar diferent de l’agost i al setembre, calculat en funció de les necessitats i demandes de cada moment i es mesuren en hectòmetres cúbics sobre el total de la capacitat d’embassament de cada xarxa o sistema.

mapa sequera amb actualitzaci WwAx6xs preview

Les dessalinitzadores, produint al màxim

Amb la situació actual, les dessalinitzadores continuen funcionant al 90% de la seva capacitat, el que suposa una producció mitjana des del gener de 5,4 hm3 al mes.

dessa

Des del mes de febrer, les dessalinitzadores catalanes han incrementat notablement el nivell de producció d’aigua, totalitzant des del febrer fins a finals d’octubre un volum superior als 47 hm3 d’aigua nova, un fet que ha alentit el descens de reserves. Sense la seva aportació, avui els embassaments estarien 7 punts per sota.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix