Reclamen més arbres a la plaça de la República de Sant Boi de Llobregat

La seva remodelació l’estiu de 2021 havia de suposar un augment d’espai públic saludable i sostenible, “però finalment ha esdevingut en un espai buit per la falta d’ombra i l’augment de les temperatures”, segons la Plataforma Defensa Béns Comuns

L’abril de 2021, un mes abans de començar les obres de remodelació de la plaça de la República, a Sant Boi de Llobregat, la Plataforma Defensa Béns Comuns així com les entitats adherides van al·legar la falta d’arbrat que es prèvia. Finalment, el projecte municipal va prioritzar l’espai buit “per generar activitat” segons l’Ajuntament. Més d’un any després de la finalització d’aquesta remodelació -valorada en un milió d’euros- la plaça a penes a acollit un parell d'accions puntuals, mentre que, en canvi, ha vist com es buidava de gent.

Plaça2

La falta d’ombra, especialment per la falta d’arbrat i la qualitat del poc que s’ha instal·lat, ha originat que en un dels estius més calorosos a la ciutat no hagués possibilitat d’estar-hi a l’espai sense fer ús “comercial” de la mateixa –refugiant-se en alguna terrassa-. Per tant, després de no complir-se l’objectiu de “generar un espai públic més saludable i sostenible” l’agrupació d’entitats i les veïnes adherides a la Plataforma reclamem l’estudi que possibiliti una petita intervenció per augmentar l’arbrat i així l’ús de la plaça durant tot l’any, especialment a l’època d’estiu quan les veïnes fem més ús dels espais exteriors.

Acció de protesta

El passat dissabte 22 d’octubre un centenar de persones van participar en l’acció de la Plataforma, que simulava una plaça alternativa amb arbres de cartó reciclat, i on es van recollir una cinquantena de propostes i reivindicacions en contra del model que finalment va acollir el projecte.

Plaça3

Falta de verd

Al setembre de l’any 2019, la Diputació de Barcelona, per encàrrec del mateix consistori va crear el “Pla Director del verd urbà”. En ell, els tècnics del document, assenyalen que Sant Boi disposava de “pocs arbres per habitant” i recomanava a l’equip de govern “ampliar les zones verds existents per sota de la mitjana calculada”. Tot i això, i després del marge de la crisi sanitària i econòmica que va generar la Covid-19 la inversió del govern local en aquest aspecte “ha sigut nul i ara a la falta del verd urbà cal sumar-hi la falta de manteniment i salut del qual teníem”, explica la Plataforma.

Redacció / Fotos: PDBC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
215

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix