Sant Boi prioritza la transició ecològica en el Pressupost Municipal 2022

També s’augmenta la despesa pública en l’atenció a les persones i la reactivació econòmica

El Pressupost Municipal de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat per a l'any 2022 ascendeix a 95,9 milions d'euros (110 milions sumant-hi els de les empreses municipals). Aquesta xifra representa un increment del 8,9% sobre el pressupost de 2021. L'augment de la despesa pública municipal permetrà donar continuïtat al procés de reactivació social i econòmica de la ciutat i afrontar amb garanties els compromisos d'inversió d'aquest període de govern, que la pandèmia ha alentit temporalment, amb un accent especial en les actuacions relacionades amb la transició verda i digital. Això serà possible sense incrementar la pressió fiscal, ja que els impostos, taxes i preus públics municipals queden congelats.

137 Sant Boi de Llobregat

Segons fonts municipals, una gran part de les inversions pressupostades té a veure amb el procés de transició ecològica. S'hi inclouen partides relacionades amb la millora dels espais verds urbans, l'increment de l'eficiència energètica o el manteniment de la via pública. Aquestes inversions s'acompanyen amb un increment en la despesa corrent, que aposta per un important reforç de la neteja viària, a la qual es destinen 3,6 milions d’euros.

Oficina Municipal dEnergia Sostenible

Algunes concrecions en aquest àmbit seran l'obertura de l'Oficina Municipal d'Energia Sostenible (OMES), la renovació i modernització de la flota de vehicles municipal (amb la incorporació de tecnologies intel·ligents), la instal·lació de nous punts de recàrrega elèctrica, la renovació energètica dels edificis del barri de Camps Blancs o la instal·lació de nou enllumenat LED.

També està prevista la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de 16 equipaments municipals (escoles, casals, etc) per produir electricitat que permeti generar importants estalvis energètics.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
216

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix