Sant Boi acollirà la primera assemblea de SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet

La trobada de la cinquantena d'entitats i col·lectius que conformem la plataforma es farà als jardins de l'Ateneu Santboià el pròxim dissabte 6 de novembre

La plataforma SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet vol representar a la societat civil preocupada per la situació territorial, social, ambiental i econòmica de la comarca. A la vista del munt de projectes urbanístics que “amenacen de mort el Baix Llobregat i els pocs espais naturals i agrícoles que sobreviuen al creixement desmesurat dels darrers anys”, més d'una cinquantena d'entitats i col·lectius van sumar esforços per reclamar una moratòria urbanística i un procés de participació real i efectiu per decidir el model territorial i reorientar totalment l'urbanisme metropolità, com recull el manifest fundacional de març de 2020.

sos 2

Així, la plataforma farà la primera assemblea presidencial a Sant Boi de Llobregat el 6 de novembre, després de les cinc que ha fet anteriorment en format telemàtic per prevenció sanitària. A més, l'assemblea serà oberta perquè s'hi puguin sumar la ciutadania i els sectors preocupats pel futur de la comarca. Sota el lema "Baix Llobregat i l'Hospitalet, a on vas?" l'assemblea es preguntarà si el model actual de planificació, basat en un pla de 1976, és l'idoni per continuar organitzant les ciutats de la comarca i el seu entorn. De fet, la trobada convida a participar en tres tallers per reflexionar sobre la situació de l'habitatge, l'agricultura, l'aeroport i els espais naturals.

sos 3

El programa de la trobada serà el següent:

1.- A partir de les 10 hores, fira d'entitats amb paradetes informatives sobre les diferents amenaces i accions en pro de la defensa de la comarca.

2.- A les 11 h, tallers informatius:

- "L'urbanisme i l'habitatge. Per un nou model territorial i una reorientació total de l'urbanisme metropolità", amb Jordi Romero Sabí (arquitecte), Quim Roca (Sindicat de Llogateres de l'Hospitalet de Llobregat) i Martí Aguilà i Recha (PAH Cornellà de Llobregat).

- "La sostenibilitat alimentària i el Parc Agrari. Amenaces i reptes de l'agricultura al Baix
Llobregat", amb Olivier Chantry (Unió de Pagesos)

- "Els espais naturals i l'aeroport. Hem aturat l'ampliació, i ara què?", amb Ariadna Cotén i Joan Manel del Llano (Zeroport).

3.- A les 12.30 h i fins a les 14.30 h, assemblea oberta

Redacció / Fotos: Plataforma SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
215

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix