L’AMB construirà un nou col·lector d’aigües residuals al Castelldefels

Substituirà l’antic que connecta amb l’EDAR de Gavà-Viladecans i tindrà un cost de 5,1 milions

L’AMB durà a terme la substitució del col·lector interceptor de Castelldefels, que condueix les aigües residuals del municipi cap a l’Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Gavà-Viladecans i que es troba estructuralment malmès a conseqüència de nombrosos anys de servei, per evitar més trencaments, reparacions d’emergència i el corresponent impacte ambiental que tot això ocasiona. Segons càlculs de l’AMB, l’obra s’iniciarà entre desembre de 2021 i gener de 2022, i finalitzarà el desembre de 2022.

download gava viladecans adar 1

Aquesta intervenció es realitzarà amb finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Atesa la distribució de competències que pel que fa al sanejament, el sanejament en alta és competència de l’AMB (l’AMB té la titularitat del servei i l’ACA aporta el finançament necessari), el clavegueram és competència municipal i les aigües pluvials són competències repartides entre l’ACA i els ajuntaments. Concretament, la intervenció del col·lector de Castelldefels fa referència a una infraestructura en alta.

Castelldefels

Dues fases

En una primera fase, s’executarà el nou col·lector, que tindrà un cost de 5,1 milions d’euros. En una segona fase, s’avaluarà la idoneïtat de fer la rehabilitació del col·lector antic. O, en cas que no sigui possible, la seva retirada. Aquesta darrera intervenció tindrà un cost d’entre 1,9 i 3 milions d’euros. El cost total del projecte superarà els 7 milions d’euros.

IMG 20200716 WA0004

L’organisme metropolità va incloure al Pla de Reposicions i Millores de l’AMB corresponent a l’any 2019 la redacció de l’estudi d’alternatives per identificar el millor traçat del nou col·lector, que va ser acordat amb l’ACA i presentat als ajuntaments de Gavà i Castelldefels, i la redacció del corresponent projecte constructiu.

El juny de 2020 es va iniciar la redacció del projecte constructiu, el qual es preveu finalitzar el desembre de 2020. Posteriorment, caldrà la resolució d’impacte ambiental i les diferents tramitacions administratives per arribar a licitar l’obra, aproximadament, el mes de juliol de l’any vinent (2021).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix