Sant Boi engega una campanya de recollida de vidre a bars i restaurants

El municipi baixllobregatí compta amb 40 contenidors per facilitar la recollida de grans quantitats

Tal com està fent El Prat de Llobregat, l'Ajuntament de Sant Boi i Ecovidrio han posat en marxa una campanya per impulsar el reciclatge de vidre als establiments d'hostaleria, restauració i càtering de la ciutat. Per facilitar la recollida selectiva d'aquest material s'han instal·lat al terme municipal 40 contenidors VACRI de recollida bilateral, amb la boca més ampla i un sistema hidràulic d'elevació que faciliten l'abocament i la recollida de grans quantitats. El tinent d'alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, i la gerent d'Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo, han presentat l'aplicació d'aquest sistema als nous contenidors de la ciutat (veure fotografia adjunta).

La campanya busca un contacte directe amb responsables dels establiments del sector a la ciutat. Un equip d'informadors ambientals els ha visitat durant la segona quinzena de maig per oferir-los informació detallada sobre com separar correctament el vidre i sobre els avantatges de reciclar. D'aquesta manera s'han pogut conèixer de primera mà els hàbits i les necessitats de cada establiment amb la finalitat de poder adequar-hi els recursos per facilitar-los el reciclatge de vidre. A més, durant juny se'ls lliuraran galledes gratuïtes per facilitar el transport dels residus de vidre als contenidors.

DCRRh6SXcAIlotJ

Col·laboració

La col·laboració entre l'Ajuntament i Ecovidrio té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat, que ja ha augmentat en un 13,5% gràcies a la renovació integral del sistema de recollida de residus duta a terme a la ciutat entre finals de 2016 i principis de 2017. El sector de l'hostaleria és clau perquè consumeix prop de la meitat dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a l'Estat espanyol.

Segons les darreres dades disponibles, entre gener i abril de 2017 els ciutadans de Sant Boi van abocar per separat als contenidors verds 377 tones de vidre. Aquesta xifra equivaldria a una mitjana de reciclatge de 13,5 kg de vidre per habitant i any, és a dir, uns 52 envasos per persona . La ciutat disposa en l'actualitat de 287 contenidors de vidre, de manera que hi ha un contenidor per cada 287 habitants.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix