Rescatats disset animals de la costa baixllobregatina els darrers cinc anys

Des dels anys 2012 al 2016 s'han recollit un total de vuit tortugues i nou cetacis

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat ha recollit entre els anys 2012 i 2016 un total de 496 animals encallats a la costa catalana, dels quals el 61% correspon a tortugues babaues (303 exemplars) i el 37%, a cetacis (182), la major part dofins ratllats. En concret, l’any passat, es van rescatar 124 animals, 28 més que durant el 2015. Van ser principalment 85 tortugues marines (Caretta caretta), de les quals 15 eren exemplars vius i 70 morts,  i 38 cetacis –6 de vius i 32 morts.

Entre els cetacis, el dofí ratllat és l’espècie de la qual s’han trobat més exemplars, coincidint amb el fet que és el dofí més abundant al nostre sector de la Mediterrània. Per àmbits territorials, al Baix Llobregat s’han rescata un total de vuit tortugues i nou cetacis.

En els últims anys, s’ha produït un increment sostingut dels animals recollits, atribuïble a una major sensibilitat de la població, un més gran coneixement de la Xarxa de Rescat i l’increment de la col·laboració de la ciutadania en el rescat de fauna marina.

La trobada de tortugues marines encallades a la costa és molt variable tant anualment com mensualment; en canvi, els rescats de cetacis són més constants –excepte l’any 2012, que va haver-hi una gran mortalitat durant el mes de març, possiblement pel reportat pas d’una flota pesquera estrangera en aigües internacionals que desenvolupava arts i mètodes pesquers il·legals i que seria darrere les captures accidentals de dofins mentre pescava il·legalment tonyines.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix