Ja es pot conèixer el tipus d’etiqueta ambiental de cada cotxe

L’Àrea Metropolitana de Barcelona llança un senzill aplicatiu per saber-ho a través de la matrícula

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha llançat aquesta setmana un senzill aplicatiu, disponible al web www.amb.cat, que permet que tots els ciutadans de l'Estat espanyol coneguin el tipus d'etiqueta ambiental de la DGT que correspon al seu vehicle. Aquests adhesius són l'instrument que serveix per classificar els vehicles segons el grau de contaminació que generen i que està facilitant a les administracions competents, com és el cas de l'AMB, la restricció de la circulació dels vehicles més contaminants.

Aquesta eina, que només requereix la introducció de la matrícula del vehicle, està pensada per donar resposta als casos en què els propietaris encara no hagin rebut de la DGT l'etiqueta ambiental corresponent, tot facilitant-los que puguin conèixer si podran fer servir el seu vehicle en els moments en què la circulació a la metròpolis de Barcelona estigui restringida per motius de contaminació. Tal com va anunciar l'organisme metropolità la passada setmana, en un primer moment, aquestes restriccions es duran a terme en episodis de contaminació atmosfèrica elevada i, a partir de l'any 2020, de manera permanent a l'anell format per les rondes i a l'interior del seu perímetre.

Un cop introduïda la matrícula a l'aplicació web, la cerca determinarà sis possibles resultats: el tipus d'etiqueta (Zero, Eco, B o C), l'especificació que es tracta d'un vehicle pendent de classificació o l'opció "sense etiqueta", en el cas dels cotxes més contaminants.

L'aplicació, dissenyada per l'AMB basant-se en les dades de la DGT, és de caràcter informatiu i forma part de les mesures i accions de l'AMB per establir zones de baixes emissions a l'àrea metropolitana de Barcelona, com ja tenen més de 220 ciutats d'Europa, i aconseguir així reduir l'elevada contaminació atmosfèrica a la metròpolis.

Final del formulario

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix