Castelldefels aprova el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Es prioritza els sistemes de transport no contaminants i aposta per la conscienciació ciutadana sobre els valors de la mobilitat sostenible i segura

El ple de l'Ajuntament de Castelldefels va aprovar inicialment el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Castelldefels, el document marc que preveu un conjunt de mesures a aplicar en els propers sis anys per afavorir un model de mobilitat segura i sostenible des del punt de vista ambiental.

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible és el fruit del treball dels tècnics municipals i les aportacions que els agents socials, col·lectius, entitats i ciutadania van realitzar en les quatre sessions participatives de la Taula de Mobilitat celebrades durant el primer semestre del 2016. Del total de propostes presentades, el document recull un 73%: un 42% d'aquestes propostes han estat incorporades mentre que un 31% ja estaven contemplades. Un 14% de les propostes no eren competència específica del PMUS, per tant, han de ser traslladades a altres departaments o organismes.

La regidora de Mobilitat, Eva López, ha assenyalat que el PMUS "reflecteix un model de mobilitat sostenible centrat en les persones". Per això, ha afegit, "cal fomentar l'ús racional del vehicle, crear espais per al passeig i fomentar la compra de proximitat". López ha demanat la implicació de tota la ciutadania per "fer de Castelldefels un lloc on sigui més segur circular a peu, amb bicicleta o amb cotxe, on es respectin els espais per a cada manera de circular”. Mentrestant, l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, ha destacat el valor de les aportacions ciutadanes en l'elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS): "Hem volgut comptar amb la ciutadania perquè la participació és un element diferenciador d'aquest equip de govern.”

El pla conté el següent decàleg d'objectius:

1. Millorar la seguretat viària, reduint l'accidentalitat i respectant l'espai públic

destinat a cada mitjà de transport.

2. Afavorir les condicions per a la mobilitat a peu, destinant als vianants major

superfície d'espai públic i de millor qualitat (en accessibilitat i seguretat).

3. Augmentar l'ús de la bicicleta com a transport habitual, mantenint i millorant les

infraestructures, la gestió del trànsit i l'educació viària.

4. Promoure la utilització del transport col·lectiu, públic i privat.

5. Garantir una distribució de mercaderies àgil i ordenada.

6. Fomentar l'ús racional del cotxe, amb mesures que facilitin l'ús de sistemes de

transport més sostenibles i promoguin la intermodalitat.

7. Fer compatible l'oferta d'aparcament amb les necessitats dels residents i de la

demanda de rotació.

8. Controlar i disminuir els nivells de contaminació atmosfèrica i acústica provocats

pel trànsit.

9. Estendre entre la població la sensibilització i conscienciació ciutadana sobre els

valors de la mobilitat sostenible i segura.

10. Establir mecanismes de coordinació entre els diferents municipis de l'entorn.

 

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix