Les platges baixllobregatines queden netes de plantes invasores

L’AMB finalitza amb èxit la segona fase de la campanya d'eliminació a Gavà i  Viladecans amb la retirada de 56 tones de vegetació.  

Entre  l'1 i el 31 de desembre de 2015, l'AMB va completar l'actuació que ja s'havia dut a terme entre març i abril del mateix any. Entre Gavà i Viladecans s'han batut uns 40.000 m2 de superfície dunar, d'on s'ha retirat la major part dels peus d'aquestes espècies invasores i al·lòctones. El pes total de les plantes retirades en aquesta fase és aproximadament de 21.500 kg. En total, entre les dues fases portades a terme durant l'any 2015, s'ha retirat un total de 56 tones de vegetació, i s'ha actuat sobre una superfície de més de 180.000 m2 , repartits entre els municipis de Castelldefels, Gavà i Viladecans.

Durant un mes, tres operaris van retirar de forma manual la vegetació invasora. Amb l'ajuda de maquinària també s'ha retirat vegetació de port gran. Les zones dunars de Gavà estaven molt afectades per la proliferació de plantes invasores, donada la gran extensió d'àrees amb vegetació i el seu caràcter semiurbà. A Viladecans, a banda de retirar les espècies no autòctones, també s'ha fet una plantació d'espartina (Spartina versicolor). Així, a banda de l'eliminació de la vegetació invasora per afavorir la recuperació de les espècies autòctones, es tractava de contribuir a l'èxit de la plantació retirant competidores.

Espècies eliminades

Les espècies invasores més abundants a les platges metropolitanes, sobre les quals s'ha actuat, són l'ungla de gat (Carpobrutus edulis) a Gavà i la llepasa (Xhantium sp.) a Viladecans. Són fàcils de reconèixer per als extractors de plantes, i les proves d'eliminació que s'han realitzat amb anterioritat han resultat efectives a llarg termini. També s'han retirat desenes de peus d'atzavara (Agave sp.) i de iuca (Yucca sp.), així com grans arbustos de miòpor (Myoporum sp.).

Redacció / Foto: CBC

 

 


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix