El CEBLLOB vol augmentar la pràctica esportiva entre els adolescents

Ha presentat al professorat d'educació física de la comarca l'app "Fittoken Move"

Els adolescents i infants espanyols passen cada cop més temps davant d'una pantalla i menys fent exercici. Així ho indiquen les últimes dades, que ens mostren que, els joves dediquen el doble del temps recomanat per l'OMS a les pantalles. Per revertir aquesta realitat, el Consell Esportiu del Baix Llobregat ha impulsat a la creació d'aquest nou programa de gamificació que busca augmentar l'adhesió a la pràctica esportiva dels adolescents, promocionant el territori de la comarca com espai de pràctica.

Presentació App ProfessorsEducacióFísica

"Des del Consell, ens preocupa la davallada de la pràctica esportiva en secundària, per això, volem aprofitar l'adherència que tenen a la tecnologia per convertir-la en un incentiu cap a l'activitat física. Potser si unim forces i fem l'esforç de canviar la percepció convertint l'enemic en el nostre millor aliat aconseguirem augmentar la motivació dels adolescents", explica Eva Calbó, secretaria tècnica i gerent del Consell Esportiu del Baix Llobregat. El CEBLLOB ha presentat el projecte al professorat d'educació física perquè, segons afirma Calbó, "els professors i professores d'educació física de la comarca són el nostre millor altaveu per aconseguir promoure els hàbits saludables entre els adolescents, per això, hem considerat que els havíem de presentar detingudament aquesta nova eina.”

fittoken move 11x

L'eina principal per portar a terme aquest nou programa és l'app "Fittoken Move", desenvolupada per Atlas Sport Consulting. "Volem que l'app es converteixi en un instrument més per fomentar l'activitat física saludable", indica Oscar Garcia, director de la companyia. "El focus principal està posat als adolescents, perquè són els que abandonen la pràctica de competició i costa enganxar-los a la pràctica esportiva", afegeix.

Reptes individuals o col·laboratius

Fittoken Move permet crear reptes individuals i col·laboratius  per instituts o determinats col·lectius. Un repte suposa definir un objectiu d'una quantitat determinada de passos o kilòmetres que s'han d'assolir en un temps determinat. Si el repte es supera, s'aconsegueix un premi, que es pot lliurar en forma de descompte, promoció o merchandising. També existeix la possibilitat de traduir-se en punts afegits a la nota final de l'assignatura d'educació física. 

Captura de pantalla 2024 03 01 a las 12.13.51

L'app ofereix un rànquing indicador de l'assoliment dels reptes de tots els participants i indica el tant per cent d'activitat física mensual practicada per cada alumne. "L'estratègia és poder construir un repte que sigui motivador per aquells alumnes que hagin abandonat la pràctica esportiva", diu Òscar Garcia. 

El millor aliat

La iniciativa ha estat molt ben acollida per part del professorat d'educació física de la comarca que ja fa un temps que  és conscient de la davallada en la pràctica esportiva a secundària. "Em sembla una iniciativa molt interessant i crec que d'entrada funcionarà perquè és una novetat. El repte serà mantenir la constància", apunta Juan Antonio Ortiz, professor d'educació física de l'escola Verge de la Salut de Sant Feliu de Llobregat. 

El primer repte

Per començar, ja s'ha fixat el primer repte, que acabarà el 6 d'abril, el dia mundial de l'activitat física. Els adolescents tenen vint-i-un dies per fer 100.000 passos. És a dir, el repte s'aconseguirà si els participants fan 5.000 passos al dia. Els premis seran 8 vals de 25 euros per compres a Intersport, 50 bosses i 50 ampolles del Consell Esportiu del Baix Llobregat. 

Redacció / Fotos: CEBLLOB-Fittoken Move

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix