La Cursa Ciclista del Llobregat arriba a la quaranta-dosena edició

La prova santboiana és un referent en el calendari júnior nacional de carretera

Aquest diumenge 4 de juny el món del ciclisme té una nova cita al Baix Llobregat. Se celebrarà la 42a edició de la Cursa Ciclista del Llobregat, una prova històrica i emblemàtica dins el calendari júnior anual organitzada pel Club Ciclista Sant Boi. La prova serà la tercera cita puntuable per a la Challange Global de Ciclismo en Ruta, després de la Klasika d’Amorebieta i el Trofeo de Sardón de los Frailes, i aplegarà alguns dels millors júniors catalans i espanyols del moment.

098A5074

Captura de pantalla 2023 05 31 a las 18.25.14

Captura de pantalla 2023 05 31 a las 18.27.58

La prova, amb sortida des de Navàs i arribada a Sant Boi de Llobregat, tindrà un recorregut de 111,3 quilòmetres i 1.514 metres de desnivell acumulat positiu. Ja de sortida, els corredors afrontaran l’exigent Alt de Vilaredes, que es coronarà abans de passar pel quilòmetre 10 de carrera. El perfil presenta des de llavors un recorregut trencador, amb pujades i baixades constants fins arribar a Castellbell i el Vilar, que és on començarà la part més exigent de la carrera.

098A4612

L’Alt de Vacarisses i l’Alt de l’Ullastrell s’encadenen per després afrontar la baixada fins a Martorell i uns 20 últims quilòmetres majoritàriament plans. L’últim quilòmetre torna a picar lleugerament cap amunt i requerirà un plus de força als ciclistes que vulguin disputar l’esprint de meta. Els municipis que veuran el pas de la prova seran: Olesa de Montserrat, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat.

En la passada edició, el madrileny Pablo Ortega es va adjudicar la victòria després de superar a l’esprint a Abel Odón Rosado i Iban Gutiérrez. A només quatre segons del guanyador va arribar Adrià Franquesa, que va ser el millor català de l’edició. La Cursa Ciclista del Llobregat té un gran prestigi històric i compta en el seu palmarès amb guanyadors del nivell de Ginés Salmerón, Carles Torrent, Mikel Nieve, Diego Pablo Sevilla o Pau Miquel, a més dels podis d’Ángel Edo, Alejandro Valverde, Dani Moreno o Enric Mas.

098A5206

620a8234

La sortida oficial de la carrera es donarà a les 10.30 hores des de la plaça de l’Ajuntament de Navàs, després d’haver realitzat en control de llicències, la presentació dels equips i la reunió de directors. L’arribada està prevista al carrer Pau Claris de Sant Boi de Llobregat a les 13.15 hores.

Redacció / Fotos: CC Sant Boi-FCC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
216

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix