Els Lakers retiraran la samarreta número 16 de Pau Gasol

L’exjugador santboià va jugar set temporades a l’equip de Los Ángels i va guanyar dos títols de l’NBA

Los Angeles Lakers van informar que el número 16 de Pau Gasol, una de les glòries de la franquícia angelina, serà retirat en una cerimònia que s’organitzarà el 7 de març de 2023. “Un campió, una llegenda i part de la família dels Lakers per sempre. 3/7/23 - Pujarem la samarreta de Pau Gasol al sostre”, es llegeix en la nota publicada pels Lakers.

d1cd4161 15f3 4426 8940 8f3b9d70e194 alta libre aspect ratio default 0

Retirar el número d'un jugador és el màxim reconeixement que un club fa a un jugador que ha format part de la seva història. Gasol estarà en bona companyia. Wilt Chamberlain (amb el dorsal 13), Magic Johnson (32), Kareem Abdul-Jabbar (33), Shaquille O’Neal (34) i Kobe Bryant (8 i 24) són uns altres dels altres deu jugadors els números dels quals han retirat els Lakers al llarg de la seva història.

Pau Gasol, de 42 anys, va jugar als Lakers del 2008 al 2014 i va ser dues vegades campió de l’NBA. El pivot de Sant Boi de Llobregat va disputar divuit temporades a l'NBA, amb Memphis Grizzlies, Lakers, Sant Antonio Spurs, Chicago Bulls, Milwaukee Bucks i Portland Trail Blazers.

pauet 3

En temporada regular, Gasol va disputar 1.226 partits a l'NBA (1.150 d'ells com a titular) i va aconseguir 17 punts, 9,2 rebots, 3,2 assistències i 1,6 taps de mitjana per trobada. En la postemporada, l'espanyol va jugar 136 partits (122 partint des del quintet inicial) i va fer de mitjana 15,4 punts, 9,2 rebots, 3,2 assistències i 1,7 taps.

Aquestes xifres al llarg de divuit temporades el situen entre els millors jugadors europeus de la història de l’NBA al costat d'altres noms molt destacats com Dirk Nowitzki, Tony Parker, Drazen Petrovic o Arvydas Sabonis.

pauet 2

Però més enllà dels números, Gasol també ha deixat emprenta a l'NBA per moments inoblidables com la seva eterna amistat amb el desaparegut Kobe Bryant o el memorable salt inicial enfront del seu germà Marc en el partit de les estrelles del 2015.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
214

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix