La Unió Esportiva Santboiana torna a regnar al rugbi espanyol

L’equip blau es va proclamar campió de Lliga de Divisió d’Honor setze anys després  i en l’any del Centenari de l’entitat

La UE Santboiana torna a regnar al rugbi espanyol setze anys després. El degà del rugbi estatal es va proclamar campió de Lliga de Divisió d’Honor per primer cop des de l’any 2006 després de vèncer l’Ordizia basc a la final jugada al Baldiri Aleu per 23-17. Aquest és el primer cop que l’equip del Baix Llobregat guanya la Lliga amb el nou format de play-off. L’equip blau posa punt final al llarg període de domini dels clubs de Valladolid, campions sempre amb el format de play-off, fins ara.

FUfM8I9XsAAK6YZ

La victòria de la Santboiana, que havia aconseguit ser el club amb més victòries des de l'inici de la temporada, posa un punt final a una temporada en què se celebra el Centenari de l’entitat. Aquest és el vuitè títol de Lliga de la Santboiana (1983-84, 1986-87, 1988-89, 1995-96, 1996-97, 2004-05, 2005-06 i 2021-22).

WhatsApp Image 2022 06 05 at 7.11.02 PM

FUfRRNAXEAA45D6

El partit

Tot i el triomf blau, el partit va arrencar amb una Santboiana pressionant l'Ordizia en terreny de l'equip basc per mirar d'avançar-se en el marcador, però sense aconseguir l’objectiu. Ha estat l'Ordizia qui ha marcat primer. En el minut 16, l'irlandès Elliot Ryan es va colar entre els defensors de l'equip català i va sumar els 5 punts de l'assaig. Posteriorment, l'argentí Valentín Cruz transformava per fer pujar el 0 a 7.

FUe8ZSoWIAEsDnF

La reacció de la Santboiana va trigar gaire. Una ràpida jugada d'atac va acabar convertint en marca l'"arriere" Imanol Martínez. La transformació a pals Javier Rojas va igualar el marcador. El mateix Rojas, quatre minuts més tard, va sorprendre amb un espectacular "drop" que avançava 10 a 7 la Santboiana. En el minut 31 va aconseguir ampliar el marcador, perquè una puntada de peu defensiva que ha caçat perfectament al mig del camp Imanol Martínez, l'ha convertit en un altre magnífic "drop" el jugador de la Santboiana, per fer pujar el 13 a 7 en el marcador del Baldiri Aleu. L'Ordizia va intentar reaccionar per mirar d'arribar al descans com a mínim amb una diferència més curta. Julen Goya va estar a punt de fer marca en el minut 37, però la bona defensa local  ho ha impedit. A la mitja part, 13 a 7.

En els primers minuts de la segona part, es va lesionar l'irlandès de l'Ordizia Elliot Ryan i no va poder seguir i se l'han endut en llitera. També va tenir una baixa important la Unió Esportiva Santboiana. El capità Afase Taule, que jugava lesionat, no va poder seguir i en el minut 14 del segon període.

santboianeta

El moment culminant de la final va ser la marca que ha fet Ignacio Contardi en el minut 16. Després d'una bona acció de "tush", la Santboiana va mantenir la pilota. Contardi va sortir com una fletxa i va aconseguir una marca molt centrada que, amb els dos punts de la transformació posterior, ha fet que els catalans es posessin amb un 20 a 7 que semblava decidir la final.

L'Ordizia no va baixar els braços i, amb un cop de càstig transformat per Valentín Cruz, va escurçar diferències: 20 a 10. Era el minut 18. La rèplica catalana va arribar amb un altre cop de càstig que Javier Rojas va poder convertir en tres punts més, tot i que el llançament era complicat al tenir molt poc angle. Va suposar el 23 a 10. Javier Rojas no va poder sentenciar amb un xut a pals en el minut 37, però amb el vent en contra no ha pogut sumar els 3 punts. Un últim assaig i la transformació posterior de l'Ordizia, ja amb el temps exhaurit, van ser anecdòtics i només van servir als bascos per maquillar el resultat.

Una vegada finalitzat el partit, la Unió Esportiva Santboiana ho va celebrar amb una afició que va omplir de gom a gom el Baldiri Aleu. Els baixllobregatins havien guanyat per vuitena vegada en la seva història, el títol.

FUfRN54WUAIgbVt

Rua i recepció

Aquest dilluns 6 de juny, l’entitat té previst, amb la col·laboració de l’Ajuntament, la celebració d’una rua pels carrers del municipi. A les 18 hores hi ha previst la sortida de l’equip des de l’Estadi Baldiri Aleu en direcció a la plaça del consistori, on hi haurà una recepció del consistori i la celebració amb l’afició.

Redacció / Fotos: UES

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix