La UE Santboiana es classifica per a la final de Divisió d’Honor

Es va imposar a les semifinals de la Lliga a l’Estadi Baldiri Aleu davant el Complense Cisneros per 32-26

Després de la resolució del Comitè Estatal de Disciplina Esportiva, en el sentit de sanció a Alcobendas Rugby amb la pèrdua de categoria per les irregularitats en la presentació d’actes per alineació indeguda d’un jugador, a la UE Santboiana li va tocar enfrontar-se a Complutense Cisneros a les semifinals de Lliga. Ho va fer a casa, ja que el degà havia quedat millor classificat respecte a l’equip madrileny a la fase regular.

ecba65eb 0608 e0d3 dfe6 1aaa73091165

Amb la igualtat que ha predominat a la Lliga aquesta temporada, l’únic avantatge pels de Sant Boi era jugar a casa amb la dada que aquesta temporada no s’ha perdut cap partit al Baldiri Aleu. L’equip madrileny, amb jugadors joves i dinàmics, dirigits pel seu apertura, gran jugador i de molt bona facilitat en els xuts a pals, sempre va representar alta dificultat per la Santboiana, que va plantejar el partit amb una gran pressió defensiva i molt bon nivell de placatges per evitar el desplegament del joc visitant.

També l’equip baixllobregatí va comptar amb la gran precisió en les transformacions del seu apertura titular aquesta temporada, Javier Rojas. I es va demostrar molt aviat, al minut 8, quan l’argentí ha inaugurat el marcador amb la transformació d’un cop de càstig. No va trigar Cisneros a igualar el partit, també amb un cop de càstig passat.

La UE Santboiana ha atacat amb decisió i al minut 12, després d’una touche guanyada, la davantera santboiana, dominadora del joc de maul, va assajar posant l’oval en zona de marca Ruan Snyman, que va facilitar la transformació impecable de Javier Rojas.

800 x ues cisneros 2020 2021 8

Va reaccionar Complutense Cisneros amb atacs per la línia aturats una i altra vegada pels locals, que no van poder evitar cometre dos cops de càstig seguits que els visitants han aprofitat per passar i ajustar perillosament el marcador.

Novament, Javier Rojas va posaruna mica de tranquil·litat passant un cop de càstig llunyà. Als últims instants de la primera part, a la sortida ràpida a la mà d’un cop de càstig, el centre santboià Zak Chambers va posar l’oval en zona de marca, que amb la transformació de Javier Rojas posterior va deixar en un còmode 20 a 9 el marcador al descans.

El segon temps es va iniciar amb un cop de càstig passat per Javier Rojas al minut 45, contestat poc després per un altre cop de càstig passat per Cisneros, que no volia allunyar-se al marcador.

Als minuts 55 i 64, novament, Javier Rojas va materialitzar dos cops de càstig més amb èxit ampliant la diferència a l’electrònic.

En aquest moment, l’equip madrileny va canviar la seva actitud i va començar a arriscar amb joc de continuïtat i molts desplaçaments, que li va donar el resultat d’un assaig transformat al minut 76. Assaig que ràpidament es va encarregar de contestar Javier Rojas un minut després passant un nou cop de càstig amb autoritat.

Els atacs desesperats dels visitants els últims minuts, acompanyats d’una certa fatiga defensiva local després de tot un partit d’intensos placatges, va fer que en l'últim minut del partit els visitants vagin anotar un assaig transformat que va acabar tancant el resultat final favorable a la Santboiana per 32 a 26.

FT8gNu5WYAEDZWm

El públic del Baldiri Aleu, un cop finalitzat el partit, ja sabia que a l’altra semifinal del plaoff Ordizia havia guanyat a domicili a SilverStorm El Salvador de Valladolid, el que dona l’oportunitat de jugar la final a la UE Santboiana com a local, havent obtingut millor classificació que Ordizia a la Lliga regular. Així doncs, amb el final del partit va esclatar l’eufòria per la il·lusió que comporta aquesta oportunitat, que donarà un magnífic colofó a l’any de celebració del Centenari.