Pau Gasol: “Encara no em veig com a entrenador”

L’exjugador de bàsquet de Sant Boi de Llobregat se centra en la seva labor com a ambaixador, consultor i inversor financer en el sector de l'esport i la salut encara que no descarta “treballar amb un equip a Europa, però és un procés que vull seguir explorant sense pressa”

L'expívot internacional de Sant Boi de Llobregat, Pau Gasol, va declarar que després de retirar-se del bàsquet professional no entra en els seus plans entrenar cap equip de moment, explica a l’agència EFE. “A poc a poc exploraré la via de treballar amb algun equip o franquícia, però més a nivell de constructor o executiu que com a entrenador. Ara com ara, entrenar no ho veig, perquè em consumiria massa temps i no em permetria fer les altres coses que estic fent”, ha explicat. Gasol seguirà fent la seva vida “a cavall entre Estats Units i Espanya”, i per això manté totes les opcions obertes: “No descarto treballar amb un equip a Europa, però és un procés que vull seguir explorant sense pressa.”

paugasol efe 4

Encara que fa amb prou feines un mes que va anunciar la seva retirada, el millor basquetbolista espanyol de tots els temps, sembla haver-se adaptat, als seus 41 anys, a la seva nova vida lluny de les pistes de joc molt més ràpid que qualsevol altre esportista d'elit.

Estrena

A més, aquest 12 de novembre, estrena en Amazon Prime Vídeo 'Pau Gasol: l'important és el viatge', una docusèrie de quatre capítols que resumeix la seva trajectòria professional i detalla la seva lluita per tornar a jugar més de dos anys després de patir una fractura per estrès de l'os escafoide del seu peu esquerre.“El peculiar del meu cas és que jo he passat més de dos anys pensant que la retirada era imminent. Acceptar que igual ja no podria tornar a jugar ni un sol minut més a la pista de bàsquet, aquesta depressió, és buit, és una cosa que ja he viscut i gestionat durant tot aquest temps”, diu.

5827366

En qualsevol cas, Pau Gasol reconeix que “sempre hi ha dies que trobes a faltar aquesta adrenalina” que dona la competició. “Però m'he anat preparant i posicionant per a aquest moment. Tinc projectes que m'il·lusionen i m'importen molt i ja estic bastant assentat i amb ganes de gaudir del següent capítol”, apunta.

La seva fundació

I és que, encara que hagi penjat les botes, la vida del gran dels Gasol segueix sense donar-li respir. “Ara estic enfocat, sobretot, en la nostra labor amb la Fundació (la Gasol Fundation, que lluita contra l'obesitat infantil), en els nostres equips i programes tant a Espanya com als Estats Units, i la setmana que ve aniré a Los Angeles a fer un esdeveniment allí”, apunta.

gasol foundation 1

Pau Gasol també manifesta estar “molt involucrat” en la Comissió d'Atletes del Comitè Olímpic Internacional de la que va passar a formar part recentment: “Estic aprenent, escoltant i veient de quina manera puc aportar al moviment olímpic. Avui mateix agafo un vol a Suïssa, per fer les meves primeres reunions amb el COI a Laussana”. I també segueix amb la seva labor com a ambaixador, consultor i inversor financer en el sector de l'esport i la salut “apostant per empreses en les quals crec”, destaca.

Família

Però el projecte pel qual més aposta ara mateix és la seva família, a la que vol donar màxima prioritat després d'anys anant d'aquí cap enllà intentant allargar la seva carrera professional quan gairebé semblava impossible seguir fent-ho. “Al final et pots deixar anar i tenir problemes a casa. I jo vull ser un bon pare de família. Cuidar de la meva dona (Catherine) i la meva filla (Elisabet). I és una etapa que estic gaudint molt perquè puc passar més temps a casa amb elles”, conclou.

paugasol efe 2

Redacció / Fotos: Arxiu-FCB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
213

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix