Barcelona donarà la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a Pau Gasol

Pedro Sánchez, president del govern espanyol, es compromet amb l’exjugador de bàsquet a “tallar” el problema d’obesitat infantil

L'Ajuntament de Barcelona concedirà la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu a l'exjugador de bàsquet Pau Gasol, que recentment va anunciar la seva retirada de l'esport professional, en reconeixement a la seva carrera. Així ho ha anunciat aquest divendres en el ple municipal el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en resposta a un prec del grup municipal de Barcelona pel Canvi, que instava el govern central a atorgar la medalla a Gasol per reconèixer la seva trajectòria i “prestigiar el nom i reputació de la ciutat de Barcelona a tot el món.”

pauet 3

“Indubtablement, és un referent de l'esport barceloní a tot el món”, ha subratllat Collboni, que, després de repassar l'extensa i prolífica carrera de Gasol, ha assenyalat: “Ara volem que formi part del nostre particular All-Star, del 'Hall of Fame' de Barcelona, rebent aquesta Medalla d'Or al Mèrit Esportiu.”

pauet 2

En el seu palmarès, Gasol, considerat un dels millors basquetbolistes europeus, compta amb dos anells de l’NBA, un Mundial, tres Eurobasket, dues plates, un bronze olímpic i tres lligues ACB.

Compromís amb el govern espanyol

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha compromès aquest divendres amb l'esportista Pau Gasol, la fundació del qual treballa per combatre l'obesitat infantil, a “'tallar” aquest problema, en una reunió que tots dos han mantingut el dia després d'anunciar-se que Consum prohibirà la publicitat de dolços i begudes calòriques en horari infantil.

pauet 4

“L'obesitat infantil és un problema greu a Espanya i el govern està decidit a atallar-ho. Garantir als nens i nenes una infància saludable i plena és un compromís ineludible”, ha escrit el president del govern central, Pedro Sánchez, en el seu compte de Twitter, on Gasol ha revelat que s'havia reunit amb el president i la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

Pau Gasol ha assegurat que havia de donar “bones notícies” perquè “el govern està compromès a engegar un pla integral de lluita contra l'obesitat infantil”, que és, segons ha dit, el principal problema de salut dels nens i nenes a Espanya.

pauet 5

El president ha afirmat que garantir “una infància saludable i plena és un compromís ineludible” i ha considerat que la lluita” és comuna.

El ministre de Consum, Alberto Garzón, va anunciar ahir dijous la prohibició de la publicitat dirigida al públic infantil de productes alimentosos rics en sals, sucres i greixos considerats nocius per a la salut per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La normativa afectarà els horaris de protecció reforçada i els espais publicitaris de programes dirigits al públic infantil i els canals de televisió pensats per a menors de 16 anys, a més de regular els continguts radiofònics, sales de cinema i publicitat a internet, xarxes socials, webs o aplicacions mòbils.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
216

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix