El Consell Comarcal vota en contra de la nova Llei de l’Impost sobre Societats

El Ple va donar suport a les entitats afectades que estan obligades a presentar la declaració per a totes les seves rendes.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat va aprovar una moció per a la modificació de la nova Llei de l’Impost sobre Societats que obliga a totes les entitats sense ànim de lucre, sense excepció, a presentar la declaració per a totes les seves rendes. Per al Ple del Consell Comarcal, l'eliminació dels supòsits d'exempció que contemplava la Llei fins ara, no contribueixen a la millora de la gestió, més aviat al contrari, fa cada cop més complexa la promoció de l'interès general i més difícil l'activitat de les associacions i suposarà que moltes entitats hauran d'assumir càrregues administratives molt superiors a les actuals, desproporcionades i costoses, que no es corresponen amb la seva mida ni activitat.

Segons la moció aprovada pel Ple del Consell el passat dilluns 16 de febrer amb el vot de tots els grups polítics a favor menys el del Partit Popular que va votar en contra i amb l’absència de Plataforma per Catalunya, aquesta moció suposa un atac directe a la viabilitat del teixit associatiu català i del conjunt de l’Estat. Segons la moció aprovada, la nova Llei imposa noves obligacions i càrregues burocràtiques que dificulten la gestió del dia a dia, dificultant una vegada més la tasca del món associatiu i del tercer sector, que en el cas de Catalunya i de la comarca del Baix Llobregat ha estat clau en la història del seu progrés.

La moció aprovada insta en primer terme al Govern espanyol a modificar la Llei i demana al Parlament de Catalunya i Govern de la Generalitat que pressioni a l’Estat en aquest sentit. De forma paral·lela demana suport per fer un acompanyament i un assessorament als Ajuntaments i a les associacions i entitats sense ànim de lucre del Baix Llobregat per a la presentació de les declaracions tributàries, mentre no es modifiqui la Llei de l’Impost sobre Societats.

Finalitza la moció amb el reconeixement i compromís cap a la important tasca que realitzen les entitats sense ànim de lucre, la seva democràcia interna, transparència econòmica, i sostenibilitat.

Redacció / Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
224

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix