L’any 2014 es van crear 11.600 nous afiliats a l‘INSS a l'Hospitalet i el Baix Llobregat

En contractes de treball registrats l’any passat, la indústria presenta el creixement més gran, amb un 144%.

Segons el darrer Informe Trimestral de Conjuntura Econòmica del Fòrum Empresarial del Llobregat, l'any 2014 s'ha començat a consolidar la modesta millora que es va observar el 2013 a la creació d'ocupació a l'Hospitalet i el Baix Llobregat, amb un increment d'11.600 afiliats a la Seguretat Social i que en termes percentuals suposa un creixement del 3,5%.

Cinc trimestres de creixement

D'aquesta forma, s'acumulen cinc trimestres consecutius de creixements interanuals. A les dades del quart trimestre destaca un major impuls (+3,7%) de les afiliacions al règim general enfront del règim d'autònoms, on es mantenen creixements del 2%, el què podria estar indicant que la major necessitat d'assalariats a les empreses estaria desincentivant l'afiliació al règim d'autònoms. A més, s'observa com les grans empreses (>250 treballadors) presenten increments notables en el nombre d'afiliats el 2014, d'uns 4.820 més i registren un creixement del 5,7%, enfront del creixement del 2,8% de les pimes.L'aspecte negatiu continua sent el tipus de contracte, amb una temporalitat que ronda el 88% al Baix Llobregat. 

Les activitats que més ocupació han generat el darrer any al Baix Llobregat són les activitats administratives i auxiliars (1.459 afiliats més), les professionals i tècniques (1.073), les activitats sanitàries i serveis socials (1.020), el transport i l'emmagatzematge (986), el comerç (984) i l'hostaleria (911).

Moderació en la destrucció d’ocupació

A comarca del Baix Llobregat la destrucció d'ocupació ha estat molt moderada. Pel que fa a l'atur registrat a l'Hospitalet i el Baix Llobregat, en el conjunt del 2014 s'ha reduït de 8.200 persones, un 9% menys que al desembre del 2013.D'aquesta manera, el nombre d'aturats se situa en 83.700. Els serveis lideren els descensos, amb 4.195 aturats menys, seguits de la construcció (-2.492), que sembla haver marcat un punt d'inflexió, i la indústria (-1.776), mentre que l'agricultura pràcticament s'ha mantingut sense variació (+6). 

Si analitzem els contractes de treball registrats, 2014 acaba amb 21.446 contractes, 3.314 més que a final del 2013, el que suposa un creixement del 18,3%. La indústria presenta el creixement més gran, del 144%, seguida de la construcció, més del 15,3%, serveis, més 8,7% i únicament agricultura presenta contraccions, d'un 4,8%.

Any de recuperació

El 2014 ha estat un any de recuperació pel que fa a les empreses creades a l'Hospitalet i el Baix Llobregat. Després de set anys es torna a observar un increment de les empreses creades, que a final del 2014 creixen d'un 3,1% més que a final de l'any anterior. Tot i que només s'haurien recuperat un 20% del total d'empreses desaparegudes durant la crisi, podríem dir que estem davant un canvi de tendència, en el qual, tots els sectors estarien registrant una recuperació. Malgrat que els serveis lideren aquest procés, fins i tot la construcció torna a crear empreses els darrers trimestres, encara que es podria assegurar que no aconseguirà recuperar els nivells anteriors a la crisi, fet que sí s'observa ja als serveis, on s'ha recuperat ja un 90% del nombre d'empreses dissoltes (només un 5% al sector de la construcció).  

Redacció / Foto: La Premsa del Baix

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
220

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix