L’atur puja a la comarca un 0,7% el primer mes del 2015

Un total de 467 persones es van quedar sense feina respecte al passat desembre.

El 2015 ha començat amb un increment del 0,7% en el nombre d’aturats al Baix Llobregat segons l’avanç de dades de l’atur registrat el gener per part de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, a partir de les dades del Departament d’Empresa i Ocupació. Un indicador no gaire positiu tot i que respecte al mateix mes de l’any 2014 el descens ha estat del 9,8%.

En total han estat 467 les persones que es van quedar sense feina aquest passat gener. Actualment, l’atur registrat a la comarca és de 62.787 persones el que representa un 14,9% de les persones en edat de treballar. Una xifra per damunt del registrat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (14,7%) i de Catalunya (14,8%).

Entre els municipis amb més població, Molins de Rei ha experimentat un increment del 2,6%, seguit de Sant Boi de Llobregat (1,9%), Gavà (1,8%) i Esplugues de Llobregat (1,6%). Mentre, Castellví de Rosanes, amb un increment del 3,9% i Cervelló, amb un 2,4%, són les localitats més petites amb un augment de l’atur més considerable. L’altra cara de la moneda és Martorell, que ha disminuït la seva taxa amb un 1,4%, seguit de Sant Andreu de la Barca (-0,9%) i Sant Feliu de Llobregat (-0,3%). La Palma de Cervelló, amb un descens del 3,1%, encapçala les poblacions del Baix Llobregat amb menys habitants, seguit de Corbera (-2,8) i Abrera (-1,9%).

Cara i creu

Sant Just Desvern continua liderant els municipis amb menys atur registrat amb un 8,5% seguit de Collbató (9%) i Begues (9,1%). Mentre, Sant Vicenç dels Horts, amb un 19,6% és la localitat amb més atur, i per darrere se situa Martorell (17,7%) i Sant Boi de Llobregat (17,2%).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
221

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix