Procornellà i Gremibaix Fundació uneixen esforços per a la formació de soldadors

La signatura del conveni permet la cessió d’una aula amb la maquinària adient per satisfer les necessitats formatives i certificar les diferents especialitats del sector.

El Tinent d’Alcalde i Regidor Delegat de l`àrea d’Economia i Interior de l’Ajuntament de Cornellà, Sergio Fernández, en qualitat de conseller delegat de l’empresa de Promoció Social, Urbana i Econòmica (Procornellà), el gerent de Procornella, Ernest Marco i el President de Gremibaix Fundació, Juan Antonio Fernández, han signat aquest matí el conveni de col·laboració per a la cessió d’una aula ubicada en el nou Viver d’Empreses Procornellà que es destinarà a la formació de soldadors en totes les seves diferents especialitats.

L’objectiu de l’acord és poder satisfer les necessitats de les persones que volen dedicar-se a aquest camp professional dins del gremi dels instal·ladors o certificar les especialitats que es contempla. A partir d’ara, Gremibaix Fundació comptarà amb un nou espai per a impartir aquesta formació en unes instal·lacions de darrera generació. Recordem que el Viver d’Empreses Procornellà va obrir les seves portes setembre passat. Un nou concepte de viver amb un disseny jove, dinàmic i funcional que té com a objectiu fomentar iniciatives empresarials entre els joves, oferint allotjament i assessorament en tot el procés de creació, creixement i consolidació de nous negocis. En una primera fase es va habilitar un total de vuit despatxos, una zona de coworking i una altra de Meeting registrant en l’actualitat una ocupació del 87% de la seva capacitat.

Un espai de 160 metres quadrats

L’aula que entrarà en funcionament és un espai habilitat de 160 metres quadrats de superfície amb tota la maquinària i materials adients per a la formació pràctica de soldadors i també una aula teòrica de 50 metres quadrats per donar suport a la formació pràctica i per poder realitzar els exàmens teòrics. La gestió de la formació anirà a càrrec www.procornella.cat del Gremibaix Fundació, en el marc de les activitats que duu a terme el Gremi d’Instal·ladors Baix Llobregat, associació de professionals d’electricitat, la fontaneria, el gas, la climatització i afins que engloba en l’actualitat un total de 725 empreses del sector.

La nova acció formativa que es desenvoluparà al Viver d’Empreses Procornellà està adreçada a totes aquelles persones que vulguin formar-se en el camp de la soldadura o que vulguin acreditar-se com a tals. La formació serà de manera privada durant el temps en el qual es porti a terme el procés d’homologació de les aules per a oferir formació reglada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del catàleg de Certificats de Professionalitat. El Gremi s’encarregarà de condicionar-la amb la maquinària necessària. Un cop homologat l’espai, també s’oferiran cursos subvencionats per diferents entitats per a persones en actiu o situació de desocupació.

El nou Viver d’Empreses amplia així la seva oferta d’ocupació i en especial, dels espais que reserva per a formació. En una segona fase d’obres que s’han de desenvolupar al llarg de 2015 s’habilitaran 6 despatxos més, una altra zona de coworking i altres aules de formació tècnica professional de 100 i 150 metres quadrats respectivament. Tot emmarcat en el pla estratègic de l’Ajuntament de Cornellà per afavorir la inserció laboral dels joves.

Redacció / Foto: Procornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
224

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix